Demisii cu năbădăi la PP-DD Gorj

Cătălin Zamfira a fost numit ieri preşedinte interimar la PP-DD Gorj, ca urmare a expirării mandatului lui Mihai Prunariu. Numirea unui reprezentant de la centru a fost justificată prin necesitatea analizării rezultatelor din organizaţie, după ce apăruseră mai multe fracţiuni în partid. La auzul veştii că nu i-a fost prelungit mandatul de preşedinte interimar, Mihai Prunariu a demisionat. L-au urmat mai mulţi membri de partid, între care Gheorghe Pecingină, consilier local, Mihai Vulpe, Genu Căruntu, Constantin Buleteanu, Vasile Boian. Tonul demisiilor a fost dat acum două săptămâni de Aurel Slapciu de la Motru.

 Tensiunile din PP-DD Gorj au apărut a doua zi după alegerile locale. Mihai Prunariu a surprins atunci politicienii cu experienţă de la alte partide, care se amuzau pe seama refuzurilor acestuia de a negocia majorităţi în consiliile locale cu vicepreşedinţi de partide. „Eu sunt preşedinte, nu pot să discut cu un vicepreşedinte”, erau vorbele acestuia, semn că rezultatul bun din alegeri i s-a urcat la cap. „Călinoiu mă apreciază, Ruşeţ nu vrea să negocieze decât cu mine”, erau alte motive de mândrie afişate de Prunariu, de care râdeau adversarii săi politici, pe care îi credea prieteni.

Prima măsură cu care s-a lăudat Mihai Prunariu în aceleaşi medii politice a fost invalidarea secretarului executiv Niculina Mocioi atât din funcţia de consilier judeţean, cât şi din cea politică. Acesteia nu i s-a reproşat neimplicarea în munca de partid, pentru că în acest fel Mihai Prunariu ar fi fost ridicol în ochii tuturor candidaţilor care au muncit zi lumină cot la cot cu aceasta, ci faptul că ar fi „omul lui Manţog”.

 Slapciu a dat tonul demisiilor

 Supărarea lui Mihai Prunariu a crescut pe măsură ce a constatat că nu toate negocierile pe care le purta cu noii prieteni Călinoiu şi Ruşeţ erau acceptate la Bucureşti. „Noi am muncit, cine e Dan Diaconescu să ne spună nouă ce facem în organizaţie?”, erau noile vorbe ale reprezentanţilor poporului.

Totul a culminat atunci când organizaţia centrală nu a aprobat invalidarea lui Petre Nanu din Consiliul Judeţean Gorj. Mihai Prunariu a declarat în mai multe rânduri în presă că nu l-a văzut pe Nanu în campanie şi că Aurel Slapciu ar fi trebuit să intre în consiliu, ceea ce s-ar fi întâmplat doar prin invalidarea lui Nanu.

De altfel, Aurel Slapciu este cel care a dat tonul demisiilor, acum două săptămâni: „Mi-am dat demisia acum două săptămâni, când am văzut cum merg lucrurile la București”. Slapciu se pare că şi-a dorit şi funcţia de preşedinte al PP-DD Motru, deţinută în prezent de Ilie Petrescu.

 Au renunţat la funcţiile de aleşi locali

 Mihai Prunariu şi Gheorghe Pecingină au pierdut prin demisia din PP-DD funcţiile de consilier judeţean respectiv consilier local la Târgu Jiu.

“Am luat decizia de a pleca din partid și din postul de consilier județean, definitiv și irevocabil”, a fost anunțul făcut ieri de Mihai Prunariu. Acesta a vorbit din nou de „băieții deștepți care nu mai au loc prin alte partide” și vor să pună mâna pe colegiile parlamentare, pentru că PP-DD este un partid pe val. Acesta a spus că Ionel Manţog şi Ilie Petrescu sunt „distrugători de partide”.

Primul atac al lui Prunariu a fost la adresa liderului PP-DD de la Motru, acuzat de rezultate proaste, deşi a avut cam 10% în plus faţă de el. „Ilie Petrescu a distrus partidul, nu l-a interesat decât să iasă primar, nu l-au interesat oamenii care au muncit la Motru, cum ar fi domnul Slapciu”, a spus Prunariu.

Următorul atac a fost la adresa lui Manţog, care ar vrea să-şi aroge meritele pentru rezultatul bun al PP-DD Gorj: „Ionel Manțog nu s-a implicat în niciun fel în campanie, doar ne-a consiliat. Nici nu avea cum, pentru că a fost ocupat cu procesul sau a fost la țară unde nu avea semnal. Acum încearcă să își aroge meritele, că datorită consilierii dumnealui au fost aceste rezultate. Eu vă spun că dacă ieșea măcar un minut în față, rezultatul era poate la jumătate. Asta e, băieții deștepți din politică rezolvă lucrurile nu așa cum ar fi normal, în fața oamenilor, ci la București, unde se discută altfel”.

 Secretarul executiv a devenit „Niculina nu ştiu cum”

 Gheorghe Pecingină a spus că în campania electorală nu știa „câte eschive” să mai facă pentru a nu-i fi asociat numele lui cel al lui Ionel Manțog, despre care a spus, destul de vag, că „faptele și imaginea lui vorbesc de la sine”.

Pecingină a mai spus despre Cătălin Zamfira că „este un fost partener de afaceri sau mă rog, un fost colaborator al lui Ionel Manțog, că nu știu dacă acesta are sau nu afaceri, de pe vremea când lucra la Complexul Energetic Turceni”. Se pare că Zamfira de la PP-DD a fost confundat cu un om de afaceri Mihai Zamfir, care a lucrat la Turceni.

Întrebat cine mai face parte din „echipa lui Manțog”, în afară de Ilie Petrescu, Pegingină a răspuns: „Niculina și nu mai știu cum o cheamă. Ați auzit de Niculina Mocioi ca politician? Datorită nouă a fost pe un loc eligibil la Consiliul Județean și este acum consilier. Și datorită trustului de presă pe care îl conduce”, a declarat Pecingină, care a spus că toată campania nu știa ce să mai facă pentru a nu fi asociat cu acest trust de presă.

Precizăm că Niculina Mocioi este acționar și administrator la Zonal Media, firma care deține televiziunea Gorj TV și ziarul Pandurul. Pe parcursul campaniei electorale, aproape că nu a fost zi în care Pecingină să nu facă două-trei vizite amicale în redacţia Gorj TV. Cât despre Prunariu, zile în şir s-a rugat de angajaţii acestei firme să îi scrie şi lui programul electoral, să îi conceapă un slogan, un afiş şi aşa mai departe.

P.S.: Reprezentanţii Gorj TV şi Pandurul nu au fost invitaţi la conferinţa de presă în care Prunariu şi Pecingină au făcut afirmaţiile de mai sus, semn că cei doi preferă atacurile mişeleşti.

SCANDAL

Momentul în care Cătălin Zamfira a mers la sediul PP-DD pentru a le comunica liderilor locali numirea sa ca preşedinte a fost extrem de tensionat. După plecarea acestuia s-a lăsat cu îmbrânceli în care victimă a fost Ilie Petrescu, dar şi cu acuzaţii la adresa lui Dan Diaconescu, fondatorul PP-DD Gorj, acuzat nici mai mult nici mai puţin decât că ar trage partidul în jos.

REPLICA LUI MANŢOG

Ionel Manţog a precizat că nu este membru PP-DD, că s-a implicat în activitatea acestui partid la modul că atunci când i s-a cerut să recomande anumiţi oameni în localităţi a făcut-o: „Dacă au venit la mine să le recomand un om, am făcut-o, nu numai pentru ei, ci şi pentru UNPR sau alte partide. Când nu au mai avut nevoie de mine şi nu m-au mai căutat, adică după alegeri, când erau pe cai mari, nici eu nu i-am mai căutat”. În privinţa faptului că Prunariu şi Pecingină nu doresc să-şi asocieze numele cu el, Manţog a spus: „Nici eu nu îmi doresc să îmi asociez numele cu ei, nu am fost colegi de partid, nu mi-aş fi dorit să fiu coleg cu ei nici la grădiniţă”.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: