Deputat de Gorj, dat în judecată de Traian Băsescu

Deputatul PSD de Gorj, Mugurel Surupăceanu, este acţionat în instanţă de preşedintele României, Traian Băsescu, pentru afirmaţiile pe care le-a facut în urmă cu ceva timp, cum că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare. Preşedintele îi cere lui Surupăceanu daune simbolice de un leu.

Deputatul Mugurel Surupăceanu spune că nu regretă afirmaţia făcută şi că are chiar dovezi pentru a-şi argumenta opinia. Surupăceanu spune că va merge în instanţă şi va deovedi că preşedintele este implicat în trafic de droguri uşoare. „Nu mă sperie gândul că preşedintele m-a acţionat în instanţă. Eu mă întreb de ce a făcut-o acum, când am propus ca o comisie parlamentară care trebuia să se ocupe de problema drogurilor a fost îngropată. Imediat după acest lucru preşedintele m-a dat în judecată, deci eu cred că nu este o coincidenţă faptul că preşedintele a făcut acest lucru imediat după ce comisia de anchetă nu mai există“, a declarat deputatul.

Băsescu îi cere daune de 1 leu

Preşedintele României îi cere deputatului daune morale simbolice, de un leu. Surupăceanu spune însă că poate să îi ceară oricât pentru că va demosntra afirmaţiile pe care le-a făcut, în faţa judecătorilor. „Când a văzut că nu mai există nicio posibilitate să se ajungă mai departe la adevărul despre implicarea domniei sale în traficul de droguri uşoare, m-a dat în judecată. O să dovedesc acest lucru. Nu spun presei ce dovezi am, o să le arăt instanţei. Sunt atât vorbe, cât şi acte”, a declarat Surupăceanu.

În 14 februarie, Surupăceanu declara că anumite grupuri de interese PDL din guvernul Boc sunt legate în mod direct de afacerea cu droguri uşoare, el precizând că va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară în acest sens.

Surupăceanu şi-a motivat acuzaţiile prin faptul că Guvernul Boc a emis o OUG privind interzicerea plantelor şi produselor etnobotanice care permitea comercianţilor să îşi distrugă singuri stocurile de droguri uşoare, ceea ce le-a oferit, practic, acestora posibilitatea de a-şi vinde marfa pe piaţa neagră.

Guvernul a emis, în 10 februarie, o ordonanţă de urgenţă prin care s-a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor. Ordonanţa de urgenţă este în vigoare şi, în baza acesteia, în prezent nu mai pot fi comercializate astfel de plante.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: