Deputatul Militaru se întoarce la munca sindicală

Severus Militaru a fost ales vineri preşedinte al Sindicatului Liber Cariera Roşiuţa, pentru un mandat de cinci ani. Militaru este şi deputat al Partidului Democrat Liberal, astfel că a cerut precizări comisiei juridice, pentru a afla dacă funcţiile sunt compatibile. Militaru intenţionează să se implice mai mult în activitatea sindicală.

154 de delegaţi au ales vineri preşedintele Sindicatului Liber Cariera Roşiuţa. Deputatul Severus Militaru a fost reales pentru un mandat de cinci ani. Militaru a fost şi până acum preşedinte, dar de ceva vreme s-a autosuspendat, prerogativele sale fiind preluate de un vicepreşedinte. Deputatul Militaru a declarat că a cerut precizări Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, pentru a afla dacă este incompatibil sau nu. Militaru speră să se poată ocupa în următoarea perioadă atât de treburile politice, cât şi de cele sindicale. „Din câte ştiu eu, calitatea de parlamentar este incompatibilă fost cu funcţiile de conducere la nivel de federaţie sindicală, deci nu ar fi probleme în cazul meu. Am cerut totuşi precizări de la Comisia Juridică. Am fost şi până acum alături de colegii mei din sindicat, chiar dacă m-am autosuspendat. Acum intenţionez să rămân în activitatea sindicală, fără să mă autosuspend”.

Modificări la statut

Prim-vicepreşedinte a fost ales Nelu Roşca, vicepreşedinţi Mihai Popescu şi Cristian Emanoil, iar secretar trezorier Alexandru Golea. Sindicatul Liber de Carieră Roşiuţa are 1.257 de membri şi este condus de un Consiliu de Coordonare format din 17 persoane. La alegerile de vineri a fost modificat statutul, în sensul că mandatul preşedintelui a fost modificat de la 4 ani la 5 ani, iar numărul membrilor Consiliului de Coordonare a fost redus de la 18 la 17. 

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: