Deszăpezire de milioane de euro pe drumurile naţionale din Gorj

Trei firme din Bucureşti, Giurgiu şi Craiova au rămas în cursă pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj. Printre acestea se numără şi societatea Gecor, care s-a mai ocupat de deszăpezirea judeţului în iarna anilor 2012 şi 2013. Contractul urmează să fie încheiat pe doi ani, Gecor venind cu cel mai bun preţ, mai exact 8.365.810, 65 lei, fără TVA. În momentul de faţă, ofertele sunt în procedura de evaluare. Pentru ca prima zăpadă să nu creeze probleme, mai ales în zona montană, Secţia Naţională de Drumuri Gorj a urcat la Rânca o parte din utilajele de deszăpezire, încă de ieri după-amiază. Transalpina rămâne deschisă până la căderea zăpezii.

SC Gecor SRL, SC Clean Prest Activ SRL şi SC Rodali Cargo SRL sunt cele trei firme care şi-au depus ofertele în cadrul licitaţiei organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj.

Ofertele au fost deschise în urmă cu câteva zile, cel mai mic preţ fiind oferit de SC Gecor SRL- 8.365.810,65 lei fără TVA. Pe locul al doilea se află SC Rodali Cargo SRL- 8.491.680,94 lei, iar pe ultimul loc este SC Clean Prest Activ SRL- 8.890.614,50 lei.

Conducerea Secţiei Naţionale de Drumuri Gorj dă asigurări că acţiunea de deszăpezire nu va avea de suferit în această iarnă. „Săptămâna trecută s-a ţinut licitaţia pentru deszăpezire. Sunt trei firme calificate, urmează ca zilele următoare să fie anunţată câştigătoarea. Nu vor fi probleme, toate cele trei firme participante la licitaţie sunt firme puternice, cu posibilitatea de a face deszăpezirea. Sunt firme care au mai participat la acţiunea de deszăpezire din judeţul Gorj, în anii anteriori. De data aceasta, este vorba despre un contract pe doi ani”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Tudor spune că deja a luat deja măsuri de precauţie pentru ca prima zăpadă să nu creeze probleme gorjenilor. „Avem material rezervă de anul trecut, pentru aproape o lună, dacă ar ninge continuu. Urmează să se facă aprovizionarea bazelor cu material antiderapant, luni am făcut comandă la Craiova pentru 10.000 de litri de soluţie lichidă pentru gheaţă, avem contract în acest sens şi îl vom continua până la sfârşitul anului. Avem 5 Unimoguri, 2 ATV, 3 încărcătoare şi 4 autofreze, dar în nici un caz nu va fi zăpadă acum de autofreze. În această seară trimitem utilajele la Rânca”, a declarat, ieri, Ion Tudor.

Prefectul Alin Văcaru spune că va fi constituit Comandamentul de iarnă, imediat după desemnarea câştigătorului licitaţiei. „Se pare că s-au deschis ofertele, sunt în evaluare, iar în perioada imediat următoare se va desemna câştigătorul. Urmează ca şi noi să mergem la Rânca pentru a constitui Comandamentul de iarnă, vom discuta cu cele două primării, cu cabanierii, să ne facem planul de bătaie pentru a nu fi luaţi pe nepregătite”, a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj.

AVERTISMENT

Chiar dacă nu a căzut prima zăpadă, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj îi avertizează pe şoferi. „Deocamdată, Transalpina este deschisă, însă semnalul este foarte clar: cei care vor urca la Rânca trebuie să aibă cauciucuri de iarnă, indiferent dacă va ninge sau nu. Eu îi avertizez de pe acum pe conducătorii auto, la iarnă, când va fi zăpadă în toată regula, la Rânca nu se va mai putea urca fără lanţuri la maşini”, spune Tudor.   

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: