Dezvăluirile lui Marin Condescu despre banii de la Pandurii

Preşedintele Clubului Sportiv Pandurii, Marin Condescu, a hotărât să vorbească despre banii ce au fost căutaţi şi de oamenii legii la el acasă. Condescu a arătat că a făcut credite pe numele său pentru club, iar finanţatorul principal, CE Oltenia, nu a mai dat bani din luna mai. „Aici trebuie să aduci bani, nu să iei”, a spus Condescu, după ce săptămâna trecută oamenii legii au căutat acasă la el 500.000 de euro. Marin Condescu a mai precizat că pentru toate aceste credite a girat cu averea sa, dar şi cu bani puşi la dispoziţie de sponsori. „Marin Condescu nu a luat de la club, ci a adus la club, riscând siguranţa familiei lui. Puteam să fac ce vreau cu banii ăia. De ce îi aduceam în club, ca să fac ilegalităţi? (...) Niciunul, Ciurel, Călinoiu, domnul 50/50 (n.red- Mihai Prunariu, membru în CA Pandurii) nu se va duce să facă un credit personal să aducă în club“, a spus acesta.

Preşedintele Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat că după descinderile de la locuinţele sale şi audierile de la poliţie  a conştientizat că a fost nebun că s-a împrumutat în nume personal pentru club. „Cei care şi-au primit salariile poate nu au ştiut că banii au fost din creditele mele personale“, a mai spus Condescu. El a adăugat că dacă nu ar fi făcut aceste împrumuturi, acum nu ar mai fi existat clubul. „Ultima acţiune pe care au făcut-o organele statului la reclamaţia Complexului Energetic Oltenia a fost aceea descindere de luni dimineaţa, care în unele locaţii a început şi de la 5 dimineaţa şi unde nu au găsit decât copii mici şi au văzut o anumită cantitate de carne, o armă care nu era a mea. Acţiunile generate la plângerile CE Oltenia asupra clubului sportiv şi a mea personal au costat bugetul statutului mai mult decât a dat CE Oltenia în tot anul 2013 la Pandurii Târgu Jiu. Trebuie să spun adevărul, că fără mine, fără nebunia mea, CS Pandurii în 2013 nu ar fi existat“, a declarat Marin Condescu.

„Singura contribuţie a CEO - mizeria“

Condescu a vorbit despre câteva împrumuturi făcute în momente critice pentru Pandurii. Când riscau excluderea din campionat, aşa cum s-a întâmplat cu U Craiova, datoriile către FC Internaţional sau neaprobarea bugetelor membrilor asociaţi. În martie 2011, un împrumut de 400 de mii de euro, în 7 noiembrie 2011 unul de 500 de mii de euro, cei pe care-i căutau poliţiştii acasă la Condescu şi încă unul 500 de mii de euro. „Din 2011 şi până în 2013, prin credite personale, am adus clubului în momente de criză 1,9 milioane de euro, cât n-a dat Ciurel de când este el la acest complex şi cât n-a dat Călinoiu la societatea pe care au falimentat-o, mă refer la Energia Rovinari, având datorii la bugetul statului de 45 de miliarde“. Acesta a criticat şi declaraţiile şefului CE Oltenia, privind finanţarea clubului. A spus că entitatea energetică a dat bani doar trei luni anul acesta, în total 3,4 milioane de lei, iar cheltuielile se ridică la 16 milioane de lei.

„La 15 septembrie 2013 drepturile salariale cu toate taxele incluse sunt de 16,4 milioane de lei. Contribuţia pe care o dă CEO şi o vântură peste tot este de 3,4 milioane. Au dat bani numai în ianuarie, aprilie şi mai, când a fost marele miting al sindicatelor făcut împotriva abuzurilor săvârşite împotriva salariaţilor, reprezintă o treime numai din taxele pe care le-am dat la bugetul statului, 9 milioane de lei. Dacă acesta este marele contribuabil care aduce cea mai mare mizerie asupra clubului, în cel mai frumos an al existenţei sale, înseamnă că trăim într-o lume în care nimic din ce este bun nu mai are valoare. (…) Singura lor contribuţie este mizeria pe care au adus-o“, a declarat Condescu, menţionând că până acum nu a primit nici un ban de la UEFA.

GARANŢII

Condescu a spus şi cu ce a girat creditele. „Le-am girat cu două componente. O dată cu ce am eu, iar ce nu poţi să acoperi trebuie să găseşti un sponsor sau un nebun să-l convingi că ce pune el lângă tine nu va pierde. Mai mult, nu întotdeauna a fost necesar tot creditul, dar l-am păstrat ca şi rezervă. Am încercat să nu fie pe termen mai mare de 6 luni. Dacă mâine nu ne intră banii de la UEFA am rezerva din împrumutul pe care l-am făcut, pentru că trebuie să plătim deplasarea de la Florenţa şi Dnepr“, a spus acesta.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: