Dian Popescu: Pe Ciurel nu-l interesează performanța, ci răzbunarea

Liderul PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, a declarat la Interviurile Radio Infinit că ar putea sesiza organismele internaționale în ceea ce privește situația Complexului Energetic Oltenia.  El a mai spus că Laurențiu Ciurel a fost numit politic și a avut și susținerea PNL, dar acum nu-și mai asumă rezultatele companiei. E pe profitul funcției, nu profitul CE Oltenia, a spus Dian Popescu.

Reporter: S-a discutat mult despre schimbarea domnului Alexandru Braia și dvs. ați spus că este epurare politică.

Dian Popescu: Braia a fost schimbat din funcție în stilul caracteristic al domnului Ciurel. Nu-l interesează performanța, ci o răzbunare pe un om sau pe altul.

Rep: Ce răzbunare?

D.P.: Braia a fost numit pe vremea când era Bălășoiu. Toți oamenii puși pe funcții pe vremea domnului Bălășoiu, toți au fost schimbați. Vasile Crețan la Motru, Vasile Râbu, Cosmin Ceaușescu, Braia, Pităroiu, Marian Motocu. Urmează și Bălășoiu. Este o coincidență, oare? Poate cineva să spună că sunt incompetenți oamenii care au condus mineritul? Până la urmă vorbim de un om care a fost rupt de realitate patru ani de zile și a fost pus în fruntea complexului, de către noi, politic. Cine spune manager privat depășeşte limita bunului simț. Cine spune că domnul Ciurel a fost director la Rovinari pe vremea liberalilor și a dat vreun concurs, insultăm populația. Un singur lucru mă deranjează la această problemă, că dintr-un simplu ingineraș și venit de prin țări străine a fost pus în CE Rovinari cu sprijinul politic și susținerea PNL, chiar a acestor oameni pe care acum îi decapitează. (...) Aud acum că domnul Răuț face evaluări. Le recomand ceva. Să nu fac eu o evaluare către Fondul Proprietatea și să depășesc și stadiul Fondului Proprietatea și să intrăm la organismele internaționale și europene. Toate organismele care își dau girul pe Direcția Economică a României.

Rep.: Vreți să faceți sesizare la Comisia Europeană?

D.P.: Sperăm să nu ajungem acolo, pentru că până la urmă am o responsabilitate față de cetățeni. Diferența dintre mine și ei este că eu sunt votat de 43 de mii de oameni, iar pe ei i-am pus eu și domnul Cârciumaru. Ciurel e pus de mine și de Cârciumaru. L-am susținut. El e pus de noi, dar nu să ducă acest județ în găleată, să facă performanță, să aducă plus valoare în județ. I-aș invita pe acești doi domni să vină la mine la cabinet să vadă că zece oameni vin să ceară locuri de muncă, zece îi reclamă, zece îi blamează, zece îi înjură.

Rep.: Domnul Călinoiu își asumă măsurile conducerii CE Oltenia, pentru echipa companiei. Aveţi o problemă cu domnul Călinoiu?

D.P.: Nu, nu ia domnul Călinoiu deciziile. Nu am nicio problemă cu domnul Călinoiu. Are o responsabilitate mare așa cum o am și eu, el ca și președinte de Consiliu, eu ca senator. Nu pot eu să-i spun domnului Călinoiu să se depărteze de Ciurel și Răuț. Nu am nici un drept. Dânsul își asumă pierderea a 3000 de locuri de muncă, e problema lui, eu nu-mi asum. Își asumă încă 2000 în primele trei luni ale anului, eu nu-mi asum.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: