Doar trei studenţi de la UCB au bursă de performanţă

Studenţii merituoşi sunt recompensaţi de Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu cu 600 lei pe lună. Trei studenţi care au excelat la examene sau în activitatea extraşcolară au primit din partea UCB burse de performanţă şi burse din partea Rectoratului. La nivelul UCB, peste 600 de studenţi beneficiază de burse de studiu şi burse sociale.

Bursa din partea Rectoratului a fost acordată Ramonei Popescu, masterandă în anul I la Facultatea de Inginerie, prefectul studenţilor din UCB şi în acelaşi timp preşedinte al Ligii Studenţilor din UCB. „Am primit din partea Rectoratului această bursă pentru implicarea în organizaţia studenţească. Sunt preşedinta ligii din luna octombrie a acestui an universitar. Pentru realizarea dosarului am avut nevoie de recomandări din partea organizaţiei studenţeşti, a rectorului şi a decanului facultăţii“, menţionează Ramona Popescu, prefectul studenţilor.

„Bursele de performanţă se acordă studenţilor şi masteranzilor cu performanţe ştiinţifice, care să se fi remarcat la o competiţie ştiinţifică internaţională sau naţională, prin obţinerea unui premiu sau obţinerea unui brevet de invenţie“, spune Liviu Neamţu, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei de învăţământ superior. Beneficiari ai burselor de performanţă sunt Claudia Joe, masterandă în anul II, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi Ştefan Claudiu Marin, student în anul III la Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale. Claudia Joe spune că merită această recompensă pentru că are media generală 10 şi rezultate la sesiunile internaţionale la care a participat. „Am primit o bursă de performanţă pentru rezultatele bune la învăţătură şi pentru participarea la sesiuni ştiinţifice internaţionale. La concursul de dosare s-a mai înscris încă un student, dar el participase doar la două sesiuni internaţionale, iar eu la 13. Mai mult decât atât, media mea generală este 10“, spune Joe Claudia.

 „Pentru semestrul I al acestui an universitar, fondul total de burse este de  135.408  lei. Sunt şapte categorii de burse: burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu, burse de ajutor social, burse ocazionale, burse de sprijin şi o bursă din partea Rectoratului”.

Liviu Neamţu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: