Doctoriţa Crăciun dă vina pe medicii din Târgu Mureş

Fosta şefă a Unităţii de Primiri Urgenţe, dr. Liliana Puiu Crăciun, este acuzată de ucidere din culpă după ce, acum 4 ani, o pacientă de 24 de ani i-a decedat la o clinică din Târgu Mureş. Medicul spune că vinovaţi sunt medicii din Târgu Mureş pe care nu i-a întrebat nimeni ceva despre acest caz. Părinţii fetei nu au odihnă până când responsabilul nu va plăti, iar în ochii lor vinovatul este medicul Liliana Puiu Crăciun.

Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici spune că „nu există nicio dovadă că inocularea s-a produs cu ocazia efectuării tratamentului injectabil, aminteşte Crăciun.

Pacienta Lorena Buicu acuza dureri de spate, iar medicul, la cabinetul său particular, i-a făcut infiltraţii paravertebral lombar. Pacienta s-a simţit însă în continuare rău şi Lorena a fost transportată acolo. Spre ghinionul său, nici medicul de la Mureş nu i-a răspuns la telefon şi, când a ajuns acolo, tânăra a fost internată pe secţia respectivă, fără să fie cazul, după cum spune Crăciun. Medicul gorjean se apără şi spune că, în afara adreselor de la INML, există la dosar documente medicale care ar fi fost „aranjate” de colegii săi de la Târgu Mureş astfel încât, în cazul unei anchete, ei să fie scoşi basma curată. „Fata aceasta, la care eu am ţinut foarte mult, s-a dus acolo şi a avut neşansa să nu fie internată unde avea ea probleme. La necropsie s-a găsit că avea colecistul mărit la 10 cm, ceea ce e de necrezut, pentru că maximul admis este de 4 cm. Ea a suferit pe final pentru că acolo nu i s-au făcut analize, nu a fost tratată cum trebuie şi fierea ei era tot mai mare şi îi dădea dureri şi mai mari. Există documente în acest dosar care arată că la Târgu Mureş s-a umblat prin actele medicale pentru a se acoperi unele urme. Le-am arătat şi pe perioada anchetei şi am fost asigurată că se va ţine cont de ele, dar, în cele din urmă, nu a mai fost aşa ceva. Cineva s-a speriat de campania din presă dusă împotriva mea şi a trecut peste aceste dovezi favorabile mie, lăsând instanţa să dea un verdict”, menţionează Crăciun.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: