Dosarul angajărilor pe bani la spital, blocat la DNA

Procurorii anticorupţie s-au obişnuit să acuze faptul că judecarea proceselor durează prea mult, dar şi anchetele lor durează ani buni. În ianuarie se împlineşte un an de la scandalul angajărilor pe bani la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, dar rezultatele anchetei se lasă aşteptate.

Totul a început pe 29 ianuarie 2013, atunci când mai mulți polițiști sub coordonarea procurorului Emil Moța au descins la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, de unde au ridicat mai multe documente și calculatoare pentru a stabili modul în care s-au organizat concursurile pentru ocuparea mai multor posturi de asistente și infirmiere. A doua zi, două angajate ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu au fost reținute la solicitarea procurorului Emil Moța. Este vorba de Mariana Văcăroiu cea care a „cumpărat” cu 10.000 de lei postul de infirmieră din secția Chirurgie și Daniela Samoilă, asistentă șefă în ATI la vremea respectivă, care ar fi intermediat câștigarea concursului. În arest a ajuns și Nadia Olariu, șefa Serviciului Personal, la care ar fi ajuns suma respectivă de bani în schimbul subiectelor de la examen. La audieri s-au prezentat mai mulți angajați ai spitalului în calitate de martori, dar și o parte din conducerea spitalului, inclusiv Vasile Stănculete - manager al în momentul în care s-a desfășurat examenul și Mariana Gridan - director de îngrijiri.

Moța și-a declinat competența la DNA

Câteva zile mai târziu, procurorul de caz a decis să-și decline competența în acest dosar către Direcția Națională Anticorupție. Surse oficiale din rândul anchetatorilor au precizat că s-a luat această decizie pentru că implicați ar fi și cei care au condus la vremea respectivă Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Unele surse spuneau chiar că o parte din bani ajungeau la partidul aflat la putere, PSD.

La DNA se pare că ancheta bate pasul pe loc, reprezentanții acestei instituții susțin că nicio persoană din conducerea spitalul de atunci nu are calitatea de învinuit. „Pe rolul Serviciului Teritorial Craiova se află înregistrat un dosar în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de următoarele persoane: Olariu Nadiana, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, Samoilă Daniela, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, trafic de influenţă şi mărturie mincinoasă şi Văcăroiou Mariana, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită şi mărturie mincinoasă. Celelalte persoane, respectiv Stănculete Vasile şi Căliman Eugenia Cristina nu au calitate de învinuiţi în acest dosar”, se arată într-un răspuns dat de DNA, la solicitarea ziarului Pandurul.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: