Dosarul lui Ciurel, în sertarul DNA

Fostul director din CE Oltenia, Gheorghe Iliescu, a amintit într-o emisiune la Tele 3 despre licitația în urma căreia Laurențiu Ciurel, directorul general al companiei energetice, a ajuns la DNA. Recent, Iliescu a părăsit compania deoarece nu a mai putut suporta presiunile administrației.

El se întreabă ce se mai întâmplă cu dosarul lui Ciurel, prin care acesta a dat, în mod ilegal, o licitație de sute de milioane de lei. Iliescu a făcut parte din comisia de adjudecare a licitației și a refuzat să semneze documentele de atribuire a lucrării. “La vremea respectivă a fost o comisie de licitație și au fost 4-5 persoane care au refuzat să semneze. A fost o discuție care s-a derulat pe parcursul a vreo 2-3 săptămâni. Sunt 6-7 ani de atunci.  După ce oamenii ăștia au refuzat să semneze a fost o ședință mare, acolo jos, la parter, la termocentrală. Cu Ciurel, care era director general atunci. Ne-a adunat pe toți. M-a făcut albie de porci și mi-a spus: nu ești în stare să-ţi capacitezi oamenii să semneze. Sunt martori, mi-a spus domnul director: ordonanța 34 este o potecă! Ordonanța 34, actul legislativ pentru derularea achizițiilor publice. Legea de bază. Poteca poți să o iei și mai în stânga și mai în dreapta. Banii nu au existat, nu mai spun că am cerut referate de necesitate, au făcut referate de tot râsul, de 3-4 fraze. Și azi aș face la fel. Nu regret nimic”, a povestit fostul director la Tele 3.

Gheorghe Iliescu a părăsit sistemul energetic după ce administrația îi propusese un post de conducător de lucru. Presiunile asupra TESA au început din noiembrie 2013. „A început spectacolul acesta din noiembrie. Ne-au cerut un CV. Ne-au cerut a doua formă de CV. Ce-au zis ei? Au văzut, când citeau CV-urile, că nu aveau argumente să-i radă pe unii. Au emis o decizie prin care să facă evaluarea. S-a ales praful de evaluarea aia. Dar pe mine cine să mă evalueze, Răuț? Haideți să fim serioși? Mai bine mă duc să mă împușc. Păi pe mine m-au evaluat oameni de nivelul lui Benone Costinaș, Gavril Baican, Emil Huidu, corpul profesoral de la institute. Ăștia mă evaluează pe mine?”, a mai declarat Iliescu.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: