Dragoteanu rămâne în fruntea comunei Padeş

Consiliul Local al Comunei Padeş nu s-a mai întrunit miercuri pentru a lua act de demisia lui Ilie Dragoteanu din funcţia de primar interimar, dar şi pentru desemnarea noului şef al primăriei. Consilierii PSD, PRM şi cel independent au boicotat şedinţa extraordinară de miercuri, prin neprezentare. Astfel, a fost stabilită o nouă şedinţă, ordinară de această dată, pentru data de 11 noiembrie. Până atunci, Dragoteanu rămâne în funcţie.

Doar cei şase consilieri liberali s-au prezentat la şedinţă, ceilalţi şapte absentând. PNL riscă să piardă primăria Padeş, un risc similar fiind şi la Drăguţeşti, unde viceprimarului liberal cu atribuţii de primar i-a fost retras sprijinul politic. Astfel, Dragoteanu rămâne în fruntea comunei până ce consilierii vor desemna un alt consilier care să preia atribuţiile primarului. „Nu s-a ţinut pentru că au venit la şedinţă doar consilierii liberali. În situaţia aceasta s-a convocat pentru miercurea viitoare o şedinţă ordinară. La aceasta vor veni sigur, că altfel nu îşi iau banii", a spus ironic Dan Vâlceanu, co-preşedintele PNL Gorj.

De cealaltă parte, pesediştii spun că nu au fost convocaţi legal şi că de aceea nu s-au prezentat la şedinţă. Liderul PSD Padeş, consilierul Mihai Argintaru, a spus că PNL ar putea pierde primăria. "Nu am fost invitaţi. Nu am ştiut exact dacă este sau nu şedinţă. Nu a încercat nimeni să ia legătura cu noi, decât gardianul instituţiei. Nici la şedinţa viitoare nu vom merge dacă nu ne convocă legal. Tot gardianul instituţiei m-a convocat, dar a spus că este şi o invitaţie cu care se va prezenta la mine. Sunt şanse să piardă PNL primăria Padeş, dacă noua coaliţie formată pe plan local îşi va ţine cuvântul. Chiar şi astăzi am avut o întâlnire toţi. PNL nu are om capabil să-l pună în fruntea instituţiei. Nu se poate să vii cu un om care n-a mişcat două boabe, Serafim. Mai mult de jumătate din consilierii lor nu ştiu dacă au cursuri liceale, şi cei care le au, le au pe la seral", a comentat Mihai Argintaru.

Astfel, Dragoteanu mai rămâne pentru o vreme în fruntea primăriei, însă spune că are nişte probleme de sănătate şi că este posibil să intre în concediu medical. În acest context, comuna va rămâne pe mâna secretarului şi a juristului primăriei. "Am probleme de sănătate, cu inima, urmează să merg la un control", a spus Dragoteanu. Serafim Antonie era propunerea PNL pentru funcţia de primar interimar la Padeş. Primarul ales Mihăiţă Troacă şi-a pierdut mandatul din cauza unei condamnări penale.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: