Drumurile din Bumbeşti Piţic în reabilitare

Mai multe drumuri din comuna Bumbeşti Piţic au intrat în reabilitare, iar alte lucrări similare sunt anunţate pentru primăvara anului viitor. Printre drumurile pe care se lucrează se află şi DS 7 pentru care s-a obţinut finanţare prin intermediul Grupului de Acţiune Locală (GAL). Autorităţile locale spun că reabilitarea acestui drum va fi finalizată în aproximativ o lună. Pentru primăvara anului 2015 sunt programate atât modernizări de drumuri, cât şi demararea lucrărilor ce vizează introducerea reţelei de alimentare cu apă. În momentul de faţă, se derulează licitaţia pentru atribuirea acestor lucrări a căror valoare este de aproximativ 8 milioane de lei.

Primăria comunei Bumbeşti Piţic a primit fonduri pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a drumului care face legătura între Novaci şi Prigoria. Este vorba despre un sector de 3,6 km. „Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare este de 3 milioane de lei, iar până în momentul de faţă am primit circa un milion de lei. S-a executat aproximativ 30% din lucrări, s-a pietruit şi balastat tot drumul şi urmează să se facă şanţurile şi să se toarne asfaltul”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.

Un drum unde lucrările de reabilitare sunt în stadiu avansat este drumul de la Bumbeşti Deal, care duce spre biserică. „Pentru DS 7, am obţinut finalizare de la GAL. Este un drum de 1,3 km pe care a fost turnat asfaltul şi mai trebuie făcute şanţurile. În maxim o lună lucrările vor fi terminate”, a mai precizat Michy Nioaţă. În momentul de faţă, primăria desfăşoară licitaţii pentru atribuirea unor lucrări ce vor fi demarate în primăvară. „Am ţinut licitaţia pentru modernizarea drumului de la Cârligei. Este vorba despre modernizarea a 4,6 km de drum, lucrări ce urmează să fie demarate în primăvară. În momentul de faţă, este în derulare licitaţia pentru atribuirea lucrărilor ce vizează introducerea reţelei de alimentare cu apă. Reţeaua va avea 18,5 km, iar valoarea lucrărilor se ridică la 8 milioane de lei. Lucrările vor fi demarate tot în primăvară”, a precizat primarul Michy Nioaţă. Pentru lucrările de introducere a reţelei de alimentare cu apă se bat şase firme: trei firme din Gorj, două firme din Bucureşti şi una din Dâmboviţa.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: