Eftimie Popescu a scăpat de excludere

Primarul din Bumbeşti Jiu a retras ieri proiectul de hotărâre prin care urma să fie încetat mandatul de consilier local al lui Eftimie Popescu, reprezentant al PRM. La Partidul România Mare sunt două fracţiuni, iar reprezentantul uneia, Gheorghe Bucălăete, este cel care ceruse excluderea lui Popescu.

Primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, şi-a retras ieri proiectul, cu puţin timp înainte de şedinţă. „Eu am făcut proiectul de excludere al domnului consilier Eftimie Popescu și tot eu am dreptul prin lege să-l retrag, lucru pe care l-am și făcut pentru că asta am vrut eu. M-am gândit toată noaptea și am luat această decizie. Mai mult decât atât nu am ce să comentez”, a spus Bobaru.

Plângere la parchet

Decizia de retragere a proiectului a venit după ce consilierul PRM l-a ameninţat pe primar cu o plângere penală. Asta pentru că Bobaru a pus proiectul pe ordinea de zi pe 17 februarie, deşi a primit decizia partidului de retragere a sprijinului politic pe 24 februarie.

”E clar că s-a făcut o înțelegere, numai că ei nu au mai fost atenți la detalii. Noi instituțional vorbim de documente și de aceea am depus la Parchetul Local o plângere împotriva lui Constantin Bobaru și a secretarului de la primăria Bumbești Jiu pentru săvârșirea infracțiunilor de fals, uz de fals și abuz în serviciu. Eu plecam liniștit dacă se respecta legislația. Și așa nu am nimic de pierdut pentru că eu nu am venit în Consiliul Local pentru anumite privilegii, am venit ca să fac ceva pentru oameni”, a spus Popescu.

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: