Elev şantajat pentru bani

Un elev de 18 ani de la un liceu din Târgu Jiu a fost prins de jandarmi în flagrant, în timp ce ameninţa un alt elev şi îi cerea o sumă de bani drept taxă de protecţie. Flagrantul respectiv este primul organizat de către Jandarmeria Gorj, purtătorul de cuvânt al instituţiei, căpitan Alin Ivan menţionând că elevul ameninţat are 17 ani, tatăl acestuia fiind cel care a sesizat Jandarmeria despre faptul că de pe cardul pe care i-l dăduse lipseşte o sumă de 2000 de lei, pe care nu o poate justifica.

Tatăl elevului spune că suma respectivă ar fi fost dată drept taxă de protecţie începând cu luna octombrie a anului trecut. „Era total schimbat şi mi-am dat seama că se întâmplă ceva cu el. Mi-a recunoscut mai greu, iar atunci am mers şi am anunţat Jandarmeria despre ce se întâmplă. Eu îi dădeam lui bani, să aibă şi el de-o prăjitură, de-un suc, dar nu să-i dea unui derbedeu”, spune bărbatul.

Suma cerută în total este destul de mare, după calculele făcute de către denunţător, respectiv tatăl minorului. „Au fost sume solicitate cu valori cuprinse între 30 şi 400 de lei. Banii erau luaţi prin ameninţare cu acte de violenţă şi şantaj”, menţionează Ivan. Jandarmii au organizat joia trecută un flagrant şi au reuşit să îl prindă pe elevul agresor în timp ce primea 110 lei, el fiind dus ulterior la Poliţia Municipiului Târgu Jiu pentru audieri, la finalul acestora anchetatorii comunicând că cercetările vor continua cu suspectul în stare de libertate.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: