Elevii de la „Magheru“ vând mărţişoare ca să aibă burse

Sub sloganul „Un zâmbet pentru tine”, proiect educaţional aflat la a II-a ediţie, elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, îndrumaţi de cadre didactice au confecţionat pe parcursul acestei luni în cadrul unor ateliere de lucru, mărţişoare, felicitări, suveniruri, obiecte de vestimentaţie, icoane pe sticlă şi lemn pentru zilele de 1 şi 8 Martie, Dragobete, ce vor fi expuse într-o expoziţie cu vânzare programată pentru data de miercuri, 24 februarie.

 „Elevii noştri s-au străduit foarte mult şi suntem mulţumiţi de rezultate mai ales că şi anul trecut acest proiect a fost de succes. Tot ce se va strânge la această expoziţie va ajunge în buzunarele elevilor nevoiaşi sub formă de burse”, a declarat Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru”. La această expoziţie sunt invitaţi să participe, pe lângă comunitatea locală şi părinţii elevilor, agenţi economici dar şi oficialităţi locale.

Beneficiarii fondurilor, elevii defavorizaţi

La prima ediţie, ce a avut loc în aceeaşi perioadă a anului trecut, elevii au reuşit să strângă în urma vânzărilor suma de 34 milioane lei vechi, bani ce au fost folosiţi în acordarea unor burse pentru elevii cu probleme financiare dar cu rezultate bune la învăţătură din cadrul liceului. „Elevii de aici au dat dovadă de un mare spirit de solidaritate, toţi cei 34 de milioane de lei i-am dat elevilor ca burse şi sperăm ca şi anul acesta să strângem la fel dacă nu mai mult ca să putem face acelaşi lucru. Sperăm la înţelegere din partea agenţilor economici pentru că produsele sunt de calitate”, a precizat Marius Buzera.  

În cele patru ateliere de creaţie a acestor produse au fost confecţionate aproximativ 500 de mărţişoare, 200 de felicitări, obiecte de vestimentaţie, suveniruri, icoane dar şi alte produse. Elevii de la profilul protecţia mediului, din cadrul liceului, au realizat o miniseră în cadrul căreia au plantat peste 300 de fire de flori ce vor fi scoase la vânzare la expoziţia cu vânzare.

Spectacol pentru părinţi

Elevii din cadrul trupei de teatru a liceului vor juca pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ un spectacol pregătit special pentru părinţi.

Evenimentul are loc pe 25 februarie.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: