Elevii Şcolii Populare de Artă, şcoliţi de două franţuzoaice

Timp de o săptămână, la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu se desfăşoară cea de-a două ediţie a Şcolii de vară. Elevii Liceului de Muzică şi ai Şcolii Populare au ocazia să înveţe secretele pianului şi viorii de la două profesoare din Franţa. Cursurile se vor termina vineri cu un concert de gală. Mai mult decât atât, joi va concerta pe scena Teatrului de vară un artist italian care susţine primul concert în România, iar sfârşitul acţiunilor va fi marcat de un spectacol la Teatrul „Elvira Godeanu“.

În perioada 22-27 august la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu se desfăşoară cea de-a două ediţie a Şcolii de vară. Două profesoare din Franţa mamă şi fiică au venit să-i înveţe pe elevii şcolii populare de artă şi pe cei ai Liceului de muzică, tainele pianului şi al viorii. Până acum s-au înscris la cursurile de pian 24 de elevi, iar pentru vioară 10. „Este vorba de două profesoară din Franţa care au venit să dea cursuri de pian şi vioară, Claire Chauvel şi Veronique Chauvel. Vor susţine cursuri de măiestrie artistică la pian şi vioară. Este un lucru formidabil că se află aici. Doamna Veronique le predă copiilor interpretarea artistică a pieselor la nivel european”, spune Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă. Elevii care s-au înscris la Şcoala de vară susţine că aceste cursuri le sunt de mare folos pentru că învaţă lucruri noi. „Eu cânt la pian, iar acum am învăţat multe lucruri interesante. Îmi place foarte mult. Îmi este mai greu să comunic în franceză cu doamna profesoară, dar mă ajută profesoara mea de aici. Mă bucur că am ocazia să învăţ câte ceva din secretele pianului”.  

IMPRESIONAŢI

Profesorii Şcoli Populare de Artă au rămas impresionaţi de modul în care profesoarele din Franţa pregătesc tinerele talente din Gorj. ”Noi, românii, suntem mai tehnici, dumneaei ne învaţă cum să înţelegem poetic, artistic muzica. Copiilor le place foarte mult şi vin zilnic”, a dezvăluit profesoara Mihaela Popescu.

CONCERT

La Şcoala Populară de Artă a ajuns şi un italian Maurizio Liuzzo, care va susţine joi pe scena Teatrului de vară primul lui concert în România. Şcoala de vară se va termina cu un concert de gală susţinut la teatrul Elvira Godeanu din Târgu-Jiu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: