Elevii studioşi din Turceni merg gratuit la mare

Tinerii studioşi din Turceni au şansa să meargă gratuit la mare anul acesta. Autoritățile locale au reluat programul prin care trimit 100 de elevi în tabără la Năvodari. Prioritate vor avea copiii care provin din familii cu o situație financiară precară, dar și cei care înregistrează rezultate bune la învățătură.

 Programul "O săptămână în tabără la mare" destinat elevilor a fost reluat de primăria și Consiliul Local Turceni după un an în care nu a mai fost organizat, din lipsă de fonduri. "Reluăm anul acesta tabăra la mare pentru copii. Am făcut deja negocierea cu tabăra Năvodari asupra preţurilor. Suntem în parteneriat cu liceul, lor le revine responsabilitatea să facă listele cu copiii care pot să meargă. Am spus că prioritate vor avea copiii cu situaţie financiară precară şi cu rezultate bune la învăţătură, pentru că acolo vrem să fie punctul ţintă. Dar, vom pune să meargă şi copiii care au rezultate foarte bune la învăţătură, indiferent de condiţia materială", a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

Tinerii spun că vor studia cât mai bine în speranța că vor prinde un loc în tabăra de la Năvodari. "Voi studia și voi încerca să ajung și eu la mare cu ceilalți", a spus Diana Costoiu, elevă din Turceni.

Primăria asigură un buget de circa 670 lei pentru fiecare elev. Plecarea va avea loc în luna iulie.

Vizualizări: 412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: