Energia Pandurii va mai face două achiziţii pentru retur

Handbaliştii de la Energia Pandurii nu vor mai avea parte de schimbări numeroase în lot precum în anii trecuţi. Pentru că se merge pe ideea de stabilitate şi omogenitate în vederea atacării cupelor europene, preşedintele Gore Popescu şi antrenorul Vasile Stângă au pus la cale o politică de transferuri de jucători de valoare dar mai puţini şi care să fie utili echipei. Deja sunt vizaţi doi jucători sârbi care joacă în Franţa şi Spania dar şi doi handbalişti români de la Cluj şi Steaua.

Primii vizaţi pentru care s-au demarat deja tratativele sunt jucătorii sârbi Georgevic şi Zelevovic. Ambii au o carte de vizită bună, sunt interi dreapta şi sunt aleşi de antrenorul Vasile Stângă care vrea ca măcar unul să ajungă în această iarnă la Târgu Jiu. „Georgevic este un jucător care a dat în medie câte 7-8 goluri pe meci, 13 goluri a dat celor de la Barcelona în două meciuri. Să dai 13 goluri celor de la Barcelona nu e simplu. E un jucător foarte, foarte bun. Rămâne să-l vedem şi pe celălalt care este de asemenea bun, joacă la Paris Saint Germain, este tot de origine sârbă dar e portughez şi ar fi mai indicat pentru noi pentru că e comunitar. Zelenovic se numeşte şi e tot un jucător de 6-7 goluri pe meci în cupele intercluburi. Sunt ambii jucători de valori extrem de apropiate şi ambii joacă pe inter dreapta”, a explicat preşedintele Gore Popescu care i-a urmărit pe cei doi jucători în meciuri în direct transmise în pe EHF TV concluzionând că au jucat bine şi ambii sunt jucători de valoare.

Jucători scumpi

În ceea ce priveşte tratativele cu cei doi, oficialul a dezvăluit faptul că antrenorul l-ar prefera pe Georgevic care e mai tânăr: „Domnul Stângă l-ar prefera pe Georgevic pentru că este mai tânăr, are 29 de ani iar celălalt are 33 de ani şi e sper final de carieră. Dar ni s-a demonstrat că vârsta nu prea contează la handbalişti pot să joace mult timp. Ar fi transferuri foarte importante şi ar fi cred că cei mai buni interi din ţară.”

Problema care apare în cazul unui eventual transfer al acestora este suma de bani cerută pentru a-i aduce în România, Gore Popescu apreciind că valoarea acestora ar justifica o cheltuială mai mare pe care clubul ar face-o: „Rămâne să vedem dacă putem să-i luăm pentru că sunt jucători foarte scumpi. Ambii sunt jucători care au o experienţă foarte mare în meciurile internaţionale şi aşa ceva ne trebuie. Sunt transferuri foarte tari dacă le vom putea realiza”.

În ceea ce priveşte plecările de la echipă, în această iarnă nu e cazul să plece nici un jucător, fiind posibil însă ca Mazilu să nu mai poată reveni pe teren, caz în care Energia ar rămâne cu 14 jucători. „Nu avem pe cine să disponibilizăm că noi abia aveam de 15 jucători iar dacă Mazilu nu o să mai poată juca vor fi 14 şi cu doi care ar mai veni să zicem vor fi 16, exact cât ne-ar trebui”, a explicat preşedintele Popescu situaţia la zi a lotului Energiei.

Vor să-l readucă pe Filip la Energia

Pe lângă jucătorii străini cu care se află în tratative, pentru un singur transfer însă, cei de la Energia Pandurii vor să ia şi un jucător din ţară. Deocamdată sunt intenţii de a negocia cu doi jucători, unul fiind fostul component al Energiei, Marian Filip care a jucat după ce a plecat de la Târgu Jiu la Dinamo, UCM Reşiţa şi Universitatea Cluj. „Cred că pot să-l readuc pe Filip la forma pe care a avut-o odată. Este un jucător valoros, care ne poate fi util” crede Vasile Stângă despre jucătorul care a decăzut oarecum după ce a stat mult timp pe banca unora dintre echipele care l-au transferat. Preşedintele Gore Popescu spune că a discutat deja cu fostul jucător care ia în calcul şi o ofertă de la Energia: “Am vorbit cu Filip şi va cântări oferta noastră. El mai are ceva oferte, dar sperăm ca a noastră să-l atragă pentru că a avut aici o perioadă foarte bună şi după perioada nefastă de la Reşiţa, unde n-a jucat mai deloc, şi după eşecul de la Cluj, Filip ar putea redeveni un jucător de prim plan jucând pentru noi”. Pe lângă Filip, gorjenii l-ar mai dori şi pe Georgescu, golgheterul Stelei, un jucător aflat însă sub contract cu formaţia bucureşteană până la finalul acestui sezon.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: