Energia, victorie neaşteptată

Energia Pandurii a reuşit o surpriză extrem de plăcută. A învins cu 31 la 29 echipa de pe locul 2, Ştiinţa Bacău şi se menţine în lupta pentru Europa.

Energia Pandurii – Ştiinţa Bacău 31-29 (18-15), Sala Sporturilor Tg Jiu, spectatori 650.

Principali marcatori: Energia: Apolzan (9 gol.), Păiuş (5), Asoltanei (5) / Bacău: Ghiţă (8), Dospinescu (5), Bondar (4).

O victorie la care puţini se aşteptau

Energia chiar e o echipă a surprizelor. După eşecul cu Suceava de pe teren propriu, puţini se aşteptau ca elevii lui Andrieş să le facă faţă moldovenilor de la Bacău. Aceştia veneau la Târgu Jiu la înălţimea locului 2 dar au fost repede puşi la punct. Energia a condus încă din start şi a controlat perfect prima repriză, umbrită însă de eliminarea lui Vali Popescu şi accidentarea lui Şandru. Energia a intrat însă cu un avans de 3 goluri la cabine, avans pe care l-a gestionat bine şi după pauză. Elevii noului selecţioner al României, Eliodor Voica au revenit spre final dar nu au condus la mai mult de un gol diferenţă. Energia a putut astfel să întoarcă scorul şi să se impună cu 31 la 29. „Sunt fericit. E o victorie pe care mi-o doream mult în faţa unei echipe bine pusă la punct. A contat foarte mult şi ora la care am jucat, probabil dacă jucam şi cu Suceava tot aşa, scorul era tot favorabil pentru noi. Victoria e total a băieţilor şi îi felicit. Energia se montează foarte bine în faţa echipelor mari”, a comentat Andrieş care a menţionat şi revenirile lui Păiuş şi Ilieş. „Meciul ăsta a fost pregătit foarte bine, am văzut o altă atitudine. Nici Bacăul n-a făcut un meci grozav dar cred că astăzi orice echipă din Liga Naţională lua bătaie la Târgu  Jiu. Sper să facem toate meciurile aşa. Dacă pierdeam eram într-o degringoladă perpetuă şi nu ştiu dacă aveam moralul să revenim”, spune şi preşedintele Gore Popescu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: