Familia Bucur se apără: Am vândut ca să ne creştem copiii!

Tatăl celor opt copii din comuna Văgiuleşti rămâne iresponsabil până la capăt. Revoltat pentru că s-a scris că este alcoolic şi că a vândut tot din casă pe băutură, Alexandru Bucur a sunat ieri la redacţie declarând că a fost nevoit să vândă toate bunurile primite în dar pentru că a fost târât prin instanţe de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Voind cel mai probabil să iasă victimă din toată această poveste, bărbatul se plânge acum că nu mai are cu să-şi crească copiii. Primarul localităţii, Constantin Pârjol, confirmă lipsa de responsabilitate a celor doi soţi, dar şi mizeria în care trăiesc în prezent şapte din cei opt copii.

Soţii Bucur din comuna Văgiuleşti s-au declarat ieri extrem de revoltaţi după ce Protecţia Copilului Gorj a anunţat că va lupta în instanţă să scoată cel puţin patru minori din sânul familiei. Tatăl celor opt micuţi a sunat la redacţie şi, cu un cinism aproape inimaginabil, a spus că a vândut tot ce a primit de la Gigi Becali ca să poată să-şi crească copiii. ”Da, am vândut, şi ce? Trebuia să-mi cresc copiii. Vreau ca Protecţia Copilului să dovedească că sunt eu alcoolic, de unde au scos că eu consum alcool? Ei nu m-au ajutat cu nimic, copiii mei nu au beneficiat de toate drepturile de la stat, uneia din fete nu i-au dat nici alocaţie. Au oprit-o ei şi m-au târât în tot acest timp prin instanţe. Acolo sunt banii”, a spus Alexandru Bucur. Întrebat cum a putut să vândă până şi geamurile de la casă, lăsând micuţii în frig, bărbatul a spus că nici măcar nu au fost de termopan. ”Casa nu a avut gemuri din termopan, nu ne-au dat aşa ceva. Mie să-mi dovedească ei că eu consum alcool”, a spus bărbatul, care părea şi la acea oră sub influenţa băuturilor alcoolice. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj nici nu a putut măcar să comenteze această situaţie. ”Nu am ce să spun, vom face tot ce este necesar să scoatem acei copiii din mâinile acestor oameni iresponsabili”, a fost reacţia directorului DGASPC Gorj, Dumitru Cotruna.

Au pierdut ajutorul de handicap al copilului

În schimb, primarul localităţii Văgiuleşti, Constantin Pârjol, confirmă comoditatea celor doi soţi şi lipsa de interes pentru proprii copii. ”Sunt atât de răi că nu s-au dus nici măcar să-i reînnoiască copilului cu handicap certificatul medical ca să mai ia şi el banii ăia. Nu s-au dus la comisie. Am fost nevoiţi să-i întrerupem plata pentru că nu are certificatul de la comisie. Era asistent personal al copilului cu handicap, avea şi el un venit fix lunar, dar nu a fost în stare nici de asta. A fost plecat când el, când ea, acum sunt amândoi în comună, dar nu le asigură cele necesare, sub nicio formă. A spus că nu a avut bani să se ducă să-şi ia certificatul de la Târgu Jiu de parcă era o distanţă foarte mare. Lua şi el salariul minim pe economie, dar a pierdut şi banii aceştia”, a spus Constantin Pârjol, primarul din Văgiuleşti.

Rău de gură

Autorităţile locale mai spun că bărbatul a avut mereu un comportament recalcitrant şi că angajaţii primăriei merg cu Poliţia la el acasă. ”Nu vă mai spun de mizerie, ei au un spaţiu foarte bun acolo, suprafaţă mare, dar nu sunt în stare de nimic. Nu le asigură nimic acelor copii. Noi am zis că o să le dăm nişte lemne pentru perioada de iarnă dar, vă spun, atâta iresponsabilitate nu am mai întâlnit. El nici cu noi nu are o comunicare foarte bună, ultima dată angajaţii primăriei au fost cu poliţistul, el e foarte recalcitrant, e rău de gură, înjură. Mizeria este de nedescris”, a mai spus primarul Constantin Pârjol.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: