Filiaşul ar vrea să aducă Universitatea Craiova la Târgu Jiu

Derby-ul doljean CSO Filiaşi – Universitatea Craiova este capul de afiş al sferturilor de finală ale Cupei României. Meciul s-ar putea juca pe un stadion cu nocturnă iar printre variantele luate în calcul de preşedintele clubului sunt o nocturnă mobilă, stadionul din Craiova sau stadioanele din Târgu Jiu şi Severin.

Partida dintre echipele din Filiaşi şi Craiova este una istorică atât prin prisma confruntării a două echipe doljene în această fază superioară a competiţiei, dar şi pentru că se va reedita primul meci din istoria Universităţii Craiova, amicalul cu Filiaşi, de pe 5 septembrie 1948, adjudecat de gazde cu 6-3.

Preşedintele Filiaşiului, Florin Spînu, a declarat că primarul Filiaşiului ia în calcul aducerea unei nocturne mobile, iar a doua variantă este disputarea partidei pe ”Ion Oblemenco” iar dacă nici una dintre acestea nu se va concretiza meciul se poate juca la Târgu Jiu sau Severin. ”Noi ne-am dori să jucăm la Filiaşi, dar cred că este foarte greu, pentru ca este nevoie de nocturnă. Avem o varianta la îndemână cu o instalație mobilă, acum câteva minute am fost informat de domnul primar. Vom analiza în aceste zile ce presupune. Varianta a doua este fără discuție stadionul „Ion Oblemenco”, dar aici este problema de preț. Ținând cont ca se joaca pe 1-2 decembrie, de ziua României, cred ca ar fi o sărbătoare să jucăm în Bănie. Dacă nu se va putea, avem variantele 3 și 4, Severin sau Târgu Jiu, vom analiza și vom lua o decizie. Pana atunci sper sa câștigăm meciurile din campionat și sa ne apropiem de obiectiv”, a spus Florin Spînu, la Oltenia TV.

Nocturna mobilă este foarte scumpă şi nu pare o variantă de luat în calcul pentru o echipă de Liga 3 pentru că preţul este de peste 60 000 de euro şi poate duce clubul la faliment. Şi închirierea stadionului din Craiova este scumpă pentru o formaţie de Liga 3 dar este posibil ca Universitatea să vrea să ajute în acest caz. Variantele 3 şi 4, adică Târgu Jiu şi Severin sunt cele mai ieftine iar faptul că Târgu Jiu e mai aproape de Filiaşi ar avantaja Târgu Jiul deşi aici preţul de închiriere a terenului este ceva mai mare decât la Severin. Tariful închirierii stadionului din Târgu Jiu era la inaugurare de aproximativ 2000 de euro pe oră pe când la Severin este de doar 300 de euro.

Totuşi, având în vedere faptul că pe stadionul din Târgu Jiu nu prea să văd echipe de Liga 1, poate Consiliul Local Târgu Jiu va aproba disputarea acestui joc fără să se mai perceapă acea taxă de închiriere, mai ales dacă meciul se va putea disputa cu spectatori.

Galerie foto


Vizualizări: 1,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: