Firme private caută lignit la Borăscu

Primăria comunei Borăscu a eliberat certificat de urbanism unei firme din Lupoaia care vrea să efectueze cercetări în zonă pentru a vedea dacă găseşte lignit. Firma SC D&C Aqua Center SRL, cu sediul în satul Lupoaia, a depus toată documentaţia privind efectuarea unor explorări şi foraje în două zone din satul Borăscu. Reprezentanţii primăriei Borăscu spun că administratorul societăţii a cerut certificat de urbanism pentru efectuarea unor studii geologice.

Mai multe terenuri din comuna gorjeană Borăscu vor fi supuse unor studii geologice ample pentru a vedea dacă în localitate sunt depozite de lignit. Reprezentanţii primăriei spun că societatea a cerut la sediul primăriei doar un certificat de urbanism pentru studiu geologic de cercetare. „Ei vor să facă nişte studii geologice să vadă dacă sunt depozite de lignit. Certificatul de urbanism este de informare, ei nu au solicitat certificat de urbanism de execuţie aşa că nu vor face foraje sau alte explorări”, a declarat Iulian Tudosie, viceprimarul din Borăscu.

Acord de mediu de la APM Gorj

Potrivit site-ului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, firma SC D&C Aqua Center SRL vrea să efectueze foraje în trei zone din satul Borăscu. Este vorba de Valea Lunata, Hoaga lui Dinu şi Culmea Frasinului. Cert este că respectiva societate comercială a solicitat acord de mediu pentru „lucrări de explorare, respectiv foraje şi prospecţiuni”. Potrivit viceprimarului Tudosie, în locaţiile indicate sunt terenuri private ce se întind pe doi sau trei kilometri.

Societatea D&C Aqua Center SRL are sediul în satul Lupoaia, iar tipul de activitate este producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice, producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: