FMI, acuzat de sindicaliştii gorjeni de cămătărie

Fondul Monetar Internaţional este un cămătar. Asta cred sindicatele din minerit şi energie despre FMI, care a propus privatizarea unui pachet majoritar de acţiuni de la companiile de stat, printre care şi Complexul Energetic Oltenia, atunci când acesta va fi înfiinţat. În cazul în care se va decide privatizarea, sindicatele din Gorj ameninţă cu proteste.

Constantin Ureche, liderul sindicatului de la Cariera Lupoaia, a declarat la Gorj Tv că se aşteaptă la ce este mai rău în cazul în care pachete majoritare din Complexul Energetic Oltenia vor fi privatizate. Fondul Monetar Internaţional este un cămătar, iar preţul pe care îl vom plăti va fi mult prea mare pentru toţi gorjeni, crede acesta. „Ce este FMI dacă nu un cămătar. Haideţi să vedem ce înseamnă un cămătar. Dă bani împrumut şi nu-l interesează cum vei face să-i dai înapoi şi cu ce preţ. Suma pe care trebuie să o dai este, evident, mult mai mare. Păi nu asta face FMI- Vreau să întreb şi eu pe cei aflaţi la guvernare dacă a existat vreodată privatizare în favoarea românilor. Un exemplu atâta vreau şi mă dau bătut”, a declarat Constantin Ureche, liderul Sindicatului Liber al Carierei Lupoaia.

Proteste!

În cazul în care se va decide privatizarea pachetului majoritar de acţiuni vor urma acţiuni de stradă ale minerilor, ameninţă liderii de sindicat. Nu vor să stea cu mâinile în sân să asiste la distrugerea sistemului, aşa cum s-a întâmplat cu Petrom, susţine Ureche. „Vom face tot ce ne stă în putinţă şi tot ce este legal pentru a împiedica privatizarea. Nu vreau să mă gândesc la faptul că se va întâmpla asta. Cred cu tărie că cei care au putere vor interveni. În cazul în care nu se va întâmpla asta, cu toată convingerea vă spun că nu vom sta cu mâinile în sân şi vom ajunge inclusiv la proteste de stradă dacă va fi cazul”, susţine Ureche.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: