Fonduri europene pentru asfaltarea drumurilor din Crasna

Deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor pe fonduri europene i-a făcut pe edilii locali să se gândească la noi investiţii pentru comunităţile lor. Printre localităţile care au demarat procedurile în vederea îmbunătăţirii infrastructurii se află şi comuna Crasna. Autorităţile intenţionează să acceseze fonduri europene atât pentru asfaltarea unor drumuri comunale, cât şi pentru refacerea unor podeţe.

Primăria Crasna va solicita fonduri europene pe Submăsura 7.2- Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. „În această perioadă pregătim documentaţia în vederea întocmirii unui proiect pe fonduri europene. Vom solicita un milion de euro pe Submăsura 7.2 întrucât intenţionăm să asfaltăm mai multe drumuri comunale. De asemenea, vrem să refacem anumite podeţe din Aniniş Vale şi Drăgoieşti. În satul Drăgoieşti, există 5-6 familii care trec prin vadul apei pentru a ajunge la gospodării. Pentru a rezolva aceste probleme este nevoie de fonduri europene întrucât este vorba de investiţii majore, pe care nu le putem suporta din bugetul local”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.

Autorităţile locale au primit şi fonduri guvernamentale pentru continuarea unor lucrări începute anul trecut, dar nefinalizate din cauza lipsei banilor. „Am primit un milion de lei, pe OG 7, suma integrală pentru aducţiune apă în satele Cărpiniş, Radoşi. După părerea mea, nu avem nici o şansă să putem cheltui aceşti bani până la sfârşitul anului. Lucrările au început, dar este posibil să nu putem finaliza lucrarea din cauza vremii. De asemenea, vom continua lucrarea de aducţiune apă din satul Crasna Deal, realizată doar în proporţie de 40%”, a mai precizat Aurel Vamvu.

Primăria Crasna a făcut achiziţii şi din bugetul local. Este vorba despre 400 de europubele pentru gunoiul menajer, precum şi de 800 de apometre pentru contorizarea consumului de apă.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: