Fost director APIA Gorj, preşedinte la comisia de agricultură a PDL

O nouă comisie a fost constituită la nivelul organizației Partidului Democrat Liberal Gorj. Este vorba de comisia pentru Agricultură al cărei președinte este Traian Crăc, cel care a condus la un moment dat APIA Gorj. Scopul comisiei este acela de a găsi soluții pentru sprijinirea investitorilor și fermierilor și de a propune inițiative pentru elaborarea Strategiei Agricole a PDL.

Reprezentanții Comisiei Agricole din cadrul PDL Gorj au ajuns la concluzia că  impozitarea agricultorilor reprezintă de fapt o suprataxare, o taxare mascată a subvențiilor din agricultură și consideră că noul sistem de impozitare în agricultură va determina creșterea prețurilor produselor, va duce la scăderea suprafețelor lucrate și la fărâmițarea terenurilor.

Traian Crăc a precizat   că una dintre gravele probleme cu care se confruntă România și, mai ales județul Gorj, este lipsa cadastrului la terenurile agricole. Pentru soluționarea acestei probleme, democrat-liberalii au cuprins ca o prioritate în Strategia pentru Agricultură, un punct privind realizarea cadastrului agricol în mod gratuit.

PDL, împotriva impozitării în agricultură

Liderii PDL Gorj consideră că o agricultură performantă se clădește cu o strategie care să susțină investitorii și să-i determine pe fermieri să investească în proiecte pe termen mediu și lung ”Prin noua grilă de impozitare a micilor fermieri, USL a impus de fapt o impozitare mascată a subvențiilor din agricultură. Suntem împotriva acestui lucru și considerăm măsura ca fiind tipică filozofiei USL, care consideră că cei care gândesc și muncesc și nu întind mâna la stat fac rău și trebuie pedepsiți În acest ritm, USL va transforma Gorjul într-un județ de șomeri și asistați social, iar terenurile agricole vor rămâne necultivate”, consideră Traian Crăc, președintele Comisiei Agricole.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: