Fost șef din CEO: Vă sfătuiesc să aveți în casă măcar un mănunchi de lumânări

Gabriel Dumitrașcu, fost președinte al Consiliului de Supraveghere din Complexul Energetic Oltenia, a comentat pe pagina de socializare protestul minerilor din Complexul Energetic Oltenia. "Când plătiți facturile la energie, faceți și o primă cruce mare și rugați-vă pentru sănătatea celor ce trudesc să mențină în funcțiune instalațiile învechite și o a doua cruce mare, să scăpăm cât mai repede de molima guvernării PSD-ALDE", a scris Dumitrașcu.

Acesta acuză guvernul că lasă companiile fără bani de investiții: "Politica guvernului de a lua 90% din profitul companiilor pe care le deține și, mai nou, taxa de 2% din cifra de afaceri, lasă la dispoziția companiilor tot mai puține resurse financiare pentru modernizări și investiții. Dacă nimic nu se schimbă, sfârșitul e aproape....Vă sfătuiesc să aveți în casă măcar un mănunchi de lumânări".

Acesta a făcut și o listă a avariilor care au fost de la începutul anului, tocmai din cauză că nu au mai fost făcute investiții în ultimii ani. 

"Lista grupurilor energetice oprite de la începutul anului e mai lunga ca un acatist:
3 grupuri Turceni-CE Oltenia
2 grupuri Rovinari-CE Oltenia
1 grup Ișalnița-CE Oltenia
1 grup Porțile de Fier-Hidroelectrica
1 grup Iernut-Romgaz
1 grup Paroșeni-CE Hunedoara
1 grup Mintia-CE Hunedoara
1 grup București Vest-ELCEN. Opririle neprogramate, avariile, incidentele sunt rezultatul lipsei de investiții din ultimii ani în sectorul energetic, dar mai ales al lipsei de viziune, profesionalism, înțelegere și soluții din partea celor ce au alterat politic profesionalismul din Ministerului Energiei. Sistemul electro-energetic național merge mai departe cu centrale vechi și uzate", a scris Dumitrașcu. 

Vizualizări: 7,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: