Foştii angajaţi ai ţeparului Crişan sunt în continuare neplătiţi

Cei aproximativ 400 de angajaţi ai societăţii Hidromecanica Braşov au întrerupt lucrul în totalitate, ieri, refuzând să mai muncească până când nu îşi vor primi salariile la zi, întreaga activitate a uzinei fiind blocată complet. Pentru cine nu mai ţine minte, firma respectivă era cu câţiva ani în urmă moşia personală a lui Alexandru Crişan, patronul braşovean care belferea şi la UREX Rovinari, acolo unde muncitorii erau la fel de neplătiţi, deşi stăpânul lor toca banii ca un miliardar rus.

După două zile în care doar o parte dintre angajaţi au întrerupt lucrul, ieri, la fabrica de motoare şi turbine Hidromecanica Braşov angajaţii s-au solidarizat şi au întrerupt lucrul complet, potrivit lui Ion Simion, vicepreşedinte al Sindicatului Independent Hidroforţa. Deşi conducerea uzinei le-a promis muncitorilor că îşi vor primi banii în zilele următaore, angajaţii sunt hotărâţi să nu se întoarcă în secţii până când nu îşi primesc salariile. Angajaţii aflaţi în cea mai dificilă situaţie sunt cei de la TESA care nu şi-au primit salariile din luna august.

Hiromecanica Braşov a fost privatizată iniţial în 2001, când a fost preluată de compania Alexander Co SRL din Braşov, privatizarea fiind însă un eşec. La fel ca şi la UREX, privatizată din nou după ce Crişan a băgat-o în faliment, AVAS a scos la privatizare compania în 2004, iar în ianuarie 2005 omul de afaceri Lucian Gârbacea a cumpărat 50,9% din acţiunile fabricii. Un alt acţionar semnificativ este SIF Transilvania, cu o participaţie de 45,21% din titluri. Societatea a fost băgată adânc în groapă şi nu şi-a mai revenit nici până în ziua de azi, unii muncitori de la actuala UMR Rovinari plângându-se şi ei pe la colţuri de faptul că nu li se măresc salariile sau nu sunt trataţi cu demnitatea pe care şi-ar dori-o.

Vizualizări: 52

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: