Fugaru, reclamat la poliţie că nu a predat mobilele

Preşedintele PDL Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, este nevoit să dea în perioada următoare o serie de explicaţii foştilor săi colegi din Poliţie, după ce pe numele său au fost depuse două plângeri în care este reclamat de comiterea a trei infracţiuni.

Fostul viceprimar schimbat pe nepusă masă iarna trecută este acuzat de primarul Mihai Mazilu de faptul că ar fi plecat din funcţia publică fără să mai predea telefoanele mobile pe care le avea la dispoziţie în perioada în care a fost în postul respectiv.

Mazilu afirmă că aparatele sunt destul de scumpe şi, pentru a le recupera, a trebuit să facă un astfel de demers legal. „Am făcut o plângere la Poliţie pentru că el trebuia să predea aceste aparate care sunt destul de scumpe. Unul este de vreo 1700 de lei, iar celălalt tot în jurul acestei valori se învârte, nu mai ştiu acum exact. Dumnealui văd că face pe Cavalerul Dreptăţii, dar e bine să ştiţi că realitatea este cu totul alta”, spune edilul. Fostul viceprimar Fugaru a fost reclamat şi de un cetăţean din oraş, care îl reclamă de fals şi uz de fals, aici fiind vorba de folosirea unor documente în retrocedarea unor terenuri.

„Vreau să le cumpăr, dar cu factură”

Fugaru spune că nu îşi face nici un fel de problemă în privinţa reclamaţiilor respective, el spunând că acestea nu au o bază reală. „Am fost la Poliţie pentru telefoane şi am prezentat acolo o cerere a mea prin care anunţam Primăria Târgu Cărbuneşti că am pierdut acele aparate şi că le plătesc dacă mi le facturează. Am cerut chiar şi să îmi fie transferate abonamentele către mine pentru a le prelua, lucru care nu mi s-a aprobat până acum. Eu sunt cel care am negociat valoarea contractelor cu firma de telefonie mobilă, ştiu câte discuţii am avut ca să fie convorbiri la liber în reţea şi 15.000 de minute naţionale pentru 60 de abonamente, aparatele fiind livrate gratuit.

În privinţa celeilalte reclamaţii, acolo este o poveste mult mai veche, care are legătură cu faptul că eu nu au vrut să fiu de acord cu o retrocedare pentru o persoană care a venit cu o procură de la cineva din Canada. Proprietarul fusese despăgubit de statul român în 1989, iar procura nu mai era reînnoită. În plus, când am cerut verificări suplimentare la Ambasada României în Canada, am aflat că proprietarul era decedat, deci sunt mai multe lucruri la mijloc. În plus, şi eu am o plângere depusă la Poliţie, deci nu-mi fac nici un fel de probleme. Nu am încălcat legea, asta ţin să îi asigur pe toţi cei care şi-ar dori aşa ceva”, menţionează Ion Fugaru.

Poliţiştii care efectuează cercetările urmează să înainteze la final dosarele către Parchet pentru ca un procuror să dispună în baza probelor de la dosar.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: