GAFĂ: Asociaţia „Acasă la Brâncuşi“, fără satul natal al artistului

Consiliul Judeţean Gorj a anunţat înfiinţarea unei asociaţii ce se va numi „Acasă la Brâncuşi“ din care fac parte mai multe comune, instituţii şi firme din judeţ, dar nu şi comuna Peştişani, unde este casa sculptorului. Primarul din Peştişani, Florin Pavel, a rămas surprins că nu a fost invitat să facă parte din această asociaţie.

Autorităţile judeţene au anunţat cu surle şi trâmbiţe înfiinţarea unei asociaţii care să se ocupe de promovarea turistică a judeţului şi mai ales a sculptorului Constantin Brâncuşi. Din asociaţie fac parte Consiliul Judeţean, Asociaţia Naţională a Agenţilor de Turism din România, Universitatea “Constantin Brâncuşi”, Camera de Comerţ şi Industrie Gorj, Complexul Energetic Oltenia, Asociaţia Profesională Patronală de Turism Gorjul, Asociaţia Concesionarilor “Corneşu Mare”, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, dar şi primăriile din Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Tismana, Bumbeşti Jiu, Baia de Fier, Crasna, Novaci, Turceni şi Polovragi.

Culmea, pe listă nu se regăseşte şi comuna Peştişani, locul de baştină al lui Brâncuşi. Primarul din Peştişani, Florin Pavel, este uimit că autorităţile nu s-au gândit să invite în această asociaţie şi comuna în care s-a născut marele sculptor. „Chiar nu ne-a contactat nimeni pentru această asociaţie. O asociaţie Acasă la Brâncuşi, dar fără casa lui Brâncuşi. Asta e! Noi avem aici o asociaţie, Casa Brâncuşi, unde este preşedinte domnul Moise Bojincă. Măcar să fi luat această asociaţie, dacă nu Hobiţa, Peştişani“, a declarat primarul Florin Pavel. El mai spune că nu vede cum această asociaţie ar avea succes fără „casa“ lui Brâncuşi, dar spune că dacă i se va propune să facă parte va accepta cu certitudine. Pavel precizează că, dacă până la urmă nu va face parte din asociaţie, speră să fie invitat la evenimentele pe care organizaţia le va organiza.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: