Gata şi episodul doi din telenovela Antalya

Pandurii încheie astăzi al doilea stagiu din Antalya. Nu şi ultimul însă de vreme ce gorjenii au decis să revină în staţiunea turcească pentru a treia oară. Spre deosebire de stagiul efectuat acolo în ianuarie, pandurii au arătat mult mai rău acum. Asta pentru cei care i-au văzut la faţa locului pentru că niciunul din cele şase meciuri amicale nu a fost transmis la tv!

Dacă la capitolul minusuri, pandurii pot trece cele trei meciuri pierdute în acest stagiu dar şi gafele din apărare, la plusuri apar numele lui Unguruşan şi Matuleviucius. Cei doi vor fi titulari la startul returului. Asta numai dacă gorjenii se pun de acord la bani cu Zalgiris Vilnius, clubul care îl deţine pe Matulevicius.

Bilanţ negativ în teste

Grigoraş are toate motivele să fie îngrijorat după acest al doilea stagiu întreprins în Turcia. Dacă primul stagiu a fost axat pe pregătirea fizică, acesta era dedicat cristalizării relaţiilor de joc şi găsirii unui prim 11 competitiv pentru retur. Gorjenii au arătat însă lacune mari în joc, mai ales în apărare acolo de unde a dispărut Chiricheş. Pierderea acestuia a fost o lovitură extrem de puternică. Practic tânărul fundaş vândut la Steaua pe 700 de mii de euro ţinea în spate întreg sistemul defensiv. Era exact în intervenţii şi urca elegant cu mingea la picior. Grigoraş l-a ales ca înlocuitor pe Cardoso iar pe hârtie brazilianul are calităţi similare. Numai că, obişnuit cu postul de fundaş lateral sau chiar mijlocaş de bandă, Cardoso e atras de ofensivă şi uită să-şi acopere postul. Până acum nu a creat un cuplu solid cu Viera dar Grigoraş e decis să meargă pe mâna lor în retur. Dacă „mariajul” nu va da roade, Rada şi Tătaru sunt soluţiile de rezervă ale antrenorului. Cei doi tineri panduri îşi aşteaptă rândul dar şi ei au comis erori importante în acest stagiu. Stagiu în care pandurii nu au bifat decât o singură victorie, şi aceea chinuită (3-2 cu Costuleni), un egal (3-3 cu MTK Budapesta) dar şi trei eşecuri (0-3 cu Zeta, 1-2 cu Novi Pazar şi 0-3 cu Shkendija). Ultimul rezultat a fost şi cel mai dureros pentru că Grigoraş a renunţat la experimente şi a încercat echipa de bază cu care va aborda prima etapă din retur. Aseară, gorjenii au disputat şi ultimul amical, cu sârbii de la Rad Belgrad iar astăzi vor decola din nou spre ţară.

Unde au fost jocurile transmise la tv-

Un lucru oarecum surprinzător e faptul că din cele şase meciuri amicale ale pandurilor, niciunul nu a fost transmis şi la tv! Surprinzător dacă e să ne luăm după declaraţiile făcute de gorjeni înaintea stagiului, prin care afirmau că „cel puţin 4 vor fi transmise de DigiSport.” Nu e deloc surprinzător însă faptul că televiziunea respectivă a preferat să transmită doar meciurile echipelor aducătoare de audienţe, adică Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, Vaslui sau U Cluj. Multe din meciurile pandurilor s-au intersectat cu alte partide iar DigiSport a acţionat după raţiuni de marketing. Unde mai pui că şi adversarii pandurilor nu au atras niciun fel de interes, fiind vorba de echipe din spaţiul ex-iugoslav. Pandurii au putut fi văzuţi pe „sticlă” în primul stagiu în 3 din cele 4 partide, cu nemţii de la Cottbus şi Duisburg dar şi cu azerii de la Baku. Atunci însă nu erau atât de multe echipe româneşti la pregătiri în Antalya, astfel că aria de selecţie a celor de la DigiSport a fost mult mai restrânsă.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: