Goana după copiii amărâților din Rovinari

Direcția pentru Protecția Copilului Gorj nu a identificat până ieri nici un minor pe raza orașului Rovinari care să provină din familiile evacuate dintr-un bloc din cauza datoriilor, în cazul în care s-ar fi întâmplat o astfel de identificare copilul respectiv riscând să fie dus într-un centru de plasament. Oamenii spun că sunt cel puţin 20 de copii care dorm sub cerul liber.

Șeful instituției, Dumitru Cotruna, spune că adulții evacuați din bloc din cauza datoriilor stau sub cerul liber, dar alături de ei nu au fost descoperiți și minori despre care ar trebui strânse eventuale dovezi că sunt supuși unor rele tratamente sau abuzați pentru a putea fi luați de lângă părinți și instituționalizați.

Cu toate acestea, unii dintre părinți s-au plâns de faptul că oamenii legii au venit și i-au vânat toată ziua, în speranța că vor da de urma copiilor lor. Oamenii au dorit să își păstreze anonimatul, dar au menționat că polițiștii locali au pornit o adevărată vânătoare după copiii sărmanilor evacuați din bloc. „Noi am fi vrut să ne mutăm la țară la Plopșoru, la niște rude, dar nu ne putem lua copiii pentru că stau polițiștii primăriei toată ziua lângă sau după noi. Ne vânează ca pe vite, doar să vadă unde avem copii ascunși că vor să ni-i ia. Nu lăsăm pe nimeni să se atingă de ei. Copiii sunt la rude, sunt la căldură, iar noi nu putem sta nici măcar de vorbă cu ei pentru că vin polițiștii și le iau urma, iar apoi îi duc la cămin. De ce să îi ia de lângă noi? Doar pentru că sunt unii dintre noi țigani și șefii nu mai vor să ne vadă prin oraș? Nu vor găsi copiii”, spune, răspicat, unul dintre părinți.

Reamintim că în jur de 13 familii au fost evacuate dintr-un bloc privat din Rovinari, din cauză că nu şi-au plătit utilităţile. Oamenii stau afară, fac focul în faţa blocului, iar copiii îi ţin ascunşi. Cei mai mulţi nu mai merg nici la şcoală.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: