Gore Popescu: „E cea mai bună performanţă a unei echipe din Gorj”

Energia Pandurii a încheiat aceste sezon pe locul trei, jucătorii lui Vasile Stângă putându-se deja lăuda cu prezenţa sigură în cupele europene. Aceştia au posibilitatea chiar să mai joace pentru un trofeu, Cupa României, care se va disputa săptămâna viitoare la Braşov. Mai mult, conducerea şi antrenorul vor ca sezonul viitor echipa din Târgu Jiu să se lupte în premieră chiar pentru titlul de campioană.

În timp ce alte echipe vorbesc de cupe europene înainte de a-şi asigura prezenţa în prima ligă, la Energia s-a lucrat constant pentru îmbunătăţirea lotului, stabilitatea băncii tehnice şi asigurarea bugetului pentru fiecare sezon. Cu obiective realiste de fiecare dată, demonstrându-se că metoda paşilor mărunţi dă roade. După ce s-au lovit de o prezenţă meteorică în cupele europene pentru că nu erau pregătiţi suficient pentru o astfel de confruntare, gorjenii de la Energia şi-au consolidat banca tehnică şi lotul echipei şi acum caută soluţii pentru a putea ridica ştacheta mai sus.

Preşedintele Gore Popescu este conştient că medalia de bronz câştigată de echipă la finalul acestui sezon obligă la mai mult, pe termen scurt obiectivul fiind prezenţa în Cupa României până în finală dacă se va putea şi calificarea eventual în Cupa Cupelor. Performanţa cu care se poate lăuda acum Energia este unică în Gorj, echipa fiind aproape de acelaşi loc în urmă cu patru ani, când a jucat şi în cupa EHF. „E cea mai bună performanţă a unei echipe de club din Gorj. Acum patru ani am fost pe locul 4, acum suntem pe 3 şi sper să fim mai sus sezonul viitor”, a spus preşedintele Gore Popescu.

Au început discuţiile cu acţionarii

 „Începem discuţiile cu acţionarii, nu trebuie să lăsăm lucrurile să se răcească, începe perioada de transferuri, fiecare jucător se gândeşte să-şi continue activitatea ori aici ori în altă parte şi avem obligaţia ca după Cupă să avem un răspuns la această întrebare, dacă vrem şi putem să facem o altfel de performanţă-”, a mai spus preşedintele care vrea să convingă acţionarii că echipa sa merită mai multă atenţie de acum înainte pentru că a demonstrat că poate face performanţă.

Majoritatea jucătorilor de la Energia îşi termină contractul în această vară dar sunt dispuşi să continue aici dacă antrenorul Vasile Stângă va rămâne la echipă. Tehnicianul Energiei s-a angajat deja să pună la dispoziţia conducerii lista cu jucătorii cu care va continua, urmând să fie demarate de asemenea şi discuţiile cu antrenorul care nu a semnat încă o prelungire de contract cu echipa din Târgu Jiu.

„Sunt multe necunoscute acum, noi, fotbalul şi baschetul avem aceleaşi surse de venit şi e o greutate în plus pentru fiecare. Dacă reuşim să creionăm un buget bun pentru a ataca titlul, va fi o performanţă în sine”.

Gore Popescu

„Mă bucur că am adus bucurie la Târgu Jiu. Vom avea discuţii cu şefii pentru clarificarea anumitor probleme legate de viitorul echipei. Trebuie să ne mai întărim cu nişte jucători”.

Vasile Stângă

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: