Gorjeanul Adrian Garcea, vicecampion balcanic la cros

Atletul Adrian Garcea, legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu, a devenit vicecampion balcanic la cros. Sportivul pregătit de antrenorul Ion Bură s-a  clasat pe locul al doilea la competiţia balcanică desfăşurată în week-end în Muntenegru.

În localitatea Berane, din Republica Muntenegru, a avut loc în week-end Campionatul Balcanic de Cros, competiţie la care a participat şi sportivul clubului Pandurii Târgu Jiu, Adrian Garcea. Cea de-a 63-a editie a Campionatului Balcanic de Cros a reunit numeroşi sportivi din statele balcanice, printre aceştia numărându-se şi 24 de atleți (11 la feminin și 13 la masculin) care au concurat pentru România şi au reuşit să aducă şase medalii.

Unul dintre medaliaţii acestei ediţii a Campionatului Balcanic a  fost sportivul Adrian Garcea de la Pandurii Târgu Jiu, care a devenit vicecampion balcanic la tineret, în proba de 8000 de metri.

În urma acestui concurs balcanic, antrenorul federal Ion Bură a definitivat echipa României care va participa, în data de 8 decembrie 2019, la Campionatul European de Cros. Competiţia din acest an va avea loc în Portugalia, iar din echipa condusă de antrenorul Ion Bură nu va lipsi atletul Adrian Garcea de la CS Pandurii Târgu Jiu. Garcea se află la primul an de tineret, el terminând acum junioratul şi având rezultate foarte bune şi la tineret.

Echipa feminină care a reprezentat  România la crosul balcanic din Muntenegru a avut-o în componenţă pe gorjeanca Adela Bălţoi, care, alături de Angela Olenici, Anita Zaro si Julia Augsburger, a obtinut medalia de argint, după alergătoarele din Ucraina, care au devenit campioane balcanice la cros.

Anul trecut municipiul Botoșani a găzduit cea de-a 62-a ediție a Campionatului Balcanic de Cros pentru seniori, tineret, junior 1, la întreceri luând parte sportivi din 8 ţări: Turcia, Serbia, Albania, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Macedonia și România.

Galerie foto


Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: