Gorjenii vor avea ca obiectiv Cupele Europene

Handbaliştii de la Energia Pandurii se află încă în vacanţă dar vor reveni la pregătire la începutul lunii viitoare. Ca şi în anii trecuţi aceştia vor începe antrenamentele oficiale cu o semi-vacanţă la mare împreună cu antrenorii în care se va face o readaptare la efort. Programul de pregăptire va continua apoi cu un cantonament la Rânca urmat de o pregătire specifică la sală şi turnee de verificare. Până la debutul acestora antrenorul Vasile Stângă va şti care e lotul pe care va conta dar fără a avea prea multe schimbări în echipa de bază. 
Reunirea echipei de handbal din Târgu Jiu este programată pe data de 4 iulie când jucătorii vor pleca la mare pentru readaptarea la efort obişnuită an de an după care este programat un cantonament la Rânca. 

Portughezul nu vrea să mai vină la Târgu Jiu 

Completarea lotului echipei locale de handbal a intrat în impas, un transfer preconizat ca fiind deja realizat în urmă cu o săptămână fiind acum greu de perfectat. Deşi conducerea afirmase că sunt discuţii avansate pentru a-l transfera pe pivotul portughez Felipe Martins, acestea nu s-au mai finalizat pentru că jucătorul a refuzat oferta. „Echipa este mai mult de 90% realizată pentru că ne mai trebuie doar un singur jucător ca să acoperim şi postul de pivot. Eram în tratative cu un portughez, dar acesta şi-a declinat intenţia de a veni la Tîrgu Jiu. În locul acestuia, fiindcă este clar că trebuie să rezolvăm problema pivotului, avem în calcul un jucător comunitar” a precizat preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia Pandurii, Gore Popescu care a mai precizat că Stângă are deja altă soluţie de rezolvare a problemei: „Îl vizăm acum pe pivotul naţionalei Estoniei, pentru care domnul Stângă are deja nişte contacte şi se află în tratative cu el.” 

Obiectiv îndrăzneţ la Energia 

Până la reunirea lotului şi plecarea în cantonamentul de la Rânca trebuie să fie prezenţi la echipă toţi jucătorii cu care se va completa lotul, în maxim o săptămână şi jumătate lotul urmând să fie completat inclusiv cu al doilea pivot. Pentru noul sezon Energia are un obiectiv îndăzneţ, respectiv ocuparea unui loc de cupe europene. Oficialul Energiei a negat faptul că obiectivul ar fi locul IV cum s-a speculat eronat în presă: „Eu nu am spus că ne-am fixat ca obiectiv locul IV pentru sezonul viitor. Cine a scris asta nu a făcut decât să speculeze o declaraţie preluată de la mine a domnului Stângă, care a spus că am putea produce o surpriză şi să terminăm în primele cinci echipe din Liga Naţională. În orice caz, atunci când va veni domnul Stângă, vom stabili sigur şi obiectivul pentru sezonul următor şi asta în funcţie de transferurile pe care le-am efectuat. Eu sunt mulţumit de echipă, ca şi banca tehnică, care apreciază achiziţiile făcute. De aceea, sincer să fiu, ne dorim cu toţii ca obiectiv o Cupă Europeană.” 

Nu mai au probleme financiare 

Preşedintele a mai precizat că echipa nu va avea probleme financiare în noul sezon, mare parte a acestora realizându-se în ultimele două luni: „Problemele financiare sunt în mare măsură rezolvate. Sper ca şi restul acestor probleme să se rezolve, pentru că mai avem o lună-două descoperite. Eu am găsit sponsori şi sper să mai găsesc, mă refer aici pe toate liniile, inclusiv pe transport, masă, pentru că orice detaliu contează.”  
 Gore Popescu este de acord că echipa are nevoie de progrese şi de obiective mai îndrăzneţe pentru a progresa pe viitor: „Eu am spus că tot timpul vom încerca să realizăm un obiectiv sinonim cu performanţa, care va mulţumi şi sponsorii echipei. Dacă asta nu s-a întâmplat în sezoanele trecute, s-a datorat unui concurs de împrejurări. De aceea aş dori ca anul acesta să reuşim, iar dacă antrenorul Vasile Stângă şi-l va propune, aş fi chiar nebun să mă opun. Faţă de sezoanele trecute, anul acesta avem la capitolul „plus” o echipă, o echipă mai bună, la care se mai adaugă bineînţeles şi antrenorul. Pentru că aţi văzut că antrenorul contează foarte mult.”


Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: