Habitu: Au venit opt mascaţi la mine acasă!

Doru Şerban, cunoscut gorjenilor mai mult sub numele Habitu, a povestit la Gorj TV cum a devenit învinuit într-un dosar în care el a făcut plângere penală. Doru Şerban l-a reclamat la Parchet pe omul de afaceri Dan Floarea, acuzându-l de înşelătorie, pentru că nu i-a mai returnat câteva împrumuturi care depăşesc 25 de miliarde de lei vechi. Floarea i-a convins pe anchetatori că el este victima, considerându-se şantajat de Habitu, pe care îl acuză de cămătărie. Este dosarul în care ar fi trebuit să fie martor şi Ion Bîrcină, zis Dan Goeru, dar care la rândul lui a devenit învinuit.

Doru Şerban este cercetat pentru cămătărie, spălare de bani şi şantaj, într-un dosar pe care chiar el l-a iniţiat. Şerban l-a reclamat pe Dan Floarea, patronul firmei Tech Safety, considerându-se înşelat, după ce i-a dat mulţi bani cu împrumut, pe care nu i-a mai recuperat.

În cursul anchetei, Dan Floarea a dezvăluit faptul că de fapt a luat bani cu camătă de la Habitu, care încearcă să îi recupereze prin ameninţare şi şantaj. Floarea a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Doru Şerban (Habitu). „Eu nu fac justiţie la televizor, cu acest om despre care se ştie câtă lume a distrus. Da, mă refer la Habitu”, a declarat Dan Floarea pentru Gorj TV.

În schimb, Doru Şerban nu s-a sfiit să spună despre Floarea că este un escroc, care i-a dat o ţeapă de 25 de miliarde de lei vechi.

„Bîrcină nu are nicio legătură cu dosarul”

Doru Şerban a fost uimit să afle că Ion Bîrcină, zis Dan Goeru, este martor în acel dosar. „Au încercat să îl convingă să spună că i-am dat bani cu camătă şi că îl ameninţ”, a explicat Doru Şerban. De altfel şi Dan Bîrcină a declarat, după ce a fost eliberat în urma celor 24 de ore de arest, că anchetatorii au încercat să convingă să dea declaraţii în acest sens. „Toată neînţelegerea aici a fost. Am declarat că omul acesta a împrumutat bani cu camătă, dar am mai declarat că nu ne-a şantajat. Şi nu am minţit cu nimic şi o susţin mai departe, nu a şantajat copiii mei şi nu i-a ameninţat cu nimic”, a declarat Bîrcină, care spune că a aflat abia la Parchet despre împrumutul făcut de copiii săi.

Doru Şerban a spus că pe 21 decembrie anul trecut, casa i-a fost percheziţionată. „Eu am făcut plângere şi din reclamant am devenit învinuit. Mi-au făcut şi percheziţie acasă, au venit opt mascaţi, eram plecat din ţară şi cei de la poliţie ştiau asta. Căutau înscrisuri legate de Dan Floarea, calculatoare şi are. Înscrisurile eu le depusesem în dosar, în copie. Practic, au ridicat originalele”, a explicat Doru Şerban, care a mai spus că nu exclude să aibă soarta lui Bîrcină, referindu-se la faptul că acesta era în arest.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: