Iliescu îl critică pe Ponta pentru retragerea din fruntea PSD!

Președintele de onoare al social-democraților, Ion Iliescu, a criticat ieri decizia lui Victor Ponta de a se retrage din fruntea partidului pe fondul anchetei penale în care este implicat. Pentru gândul.info acesta a declarat că premierul trebuia să se consulte mai întâi cu colegii din conducerea partidului și mai apoi să ia  asemenea hotărâre, Iliescu oricum nefiind obișnuit cu demisiile sau autosuspendările pe care ar trebui să le facă politicienii deveniți „penali”.„ Era firesc ca el să aibă întâi un dialog cu conducerea colectivă a partidului şi să urmeze această decizie personală printr-o consultare, ceea ce n-a făcut-o şi nu este bine. Fără îndoială este o greşeală din partea lui Victor Ponta. Era firesc să existe o deliberare, cel puţin în executivul său, nu a fost bine, nu a fost bine", a spus ieri Iliescu.

Retragerea lui Ponta de la șefia PSD lasă loc la tot felul de interpretări, în partid neexistând un succesor al acestuia. Liviu Dragnea tocmai a trebuit să părăsească și el poziția a doua din partid după condamnarea penală pe care a primit-o în dosarul Referendumului, acum Rovana Plumb devenind omul de greutate în PSD, ea devenind președinte interimar încă de când Ponta a plecat în Turcia. Dragnea spune însă că în partid nu există o asemenea funcție de președinte interimar și consideră că acum există doar „un loc gol” în fruntea PSD. „PSD nu este un partid care poate fi condus prin delegare, e un partid mare, un partid aşezat. Acum este nevoie de o legitimare în Comitetul Executiv Naţional. Nu există nimeni în funcţia de preşedinte interimar, deci noi nu avem preşedinte interimar, avem preşedinte care şi-a dat demisia şi este un loc gol", a spus Liviu Dragnea.

În schimb, Rovana Plumb le cere colegilor săi unitate, ea opunându-se discuțiilor despre nevoie organizării unui Congres extraordinar, Congres pe care unii l-au cerut încă de când Ponta a pierdut bătălia pentru Președinția României. „Cine nu joacă în echipă, joacă pentru adversari. Cei care vorbesc despre organizarea unui congres acum nu se raportează la binele PSD, ci la speranţele oponenţilor noştri. Nu avem de ce să organizăm congrese prin care să facem jocurile adversarilor PSD, pentru că riscăm că, pe parcurs, să pierdem guvernarea dar şi aliaţii pe care îi avem. Iar de câştigat nu am câştiga nimic", susține Plumb.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: