În Târgu-Jiu nu mai poate fi deschisă nicio farmacie

Municipiul Târgu-Jiu este împânzit de farmacii și, potrivit datelor oferite de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, cei care vor să-și deschidă o nouă farmacie nu mai au această posibilitate. S-a luat această decizie pentru că numărul farmaciilor care funcționează acum în Târgu-Jiu este mare raportat la numărul de cetățeni. Mai este o șansă pentru cei care vor să facă afaceri în domeniul farmaceutic, să cumpere o licență sau o farmacie deja existentă sau să se orienteze spre mediul rural.

Farmaciștii din Gorj s-au plâns mereu de contractul pe care-l au cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj, asta pentru că nu primesc la timp fonduri pentru decontarea rețetelor gratuite și compensate, dar afacerea cu medicamente se dovedește a fi una profitabilă și pe timp de criză. În ciuda faptului că sistemul de sănătate este subfinanțat și mereu se reduce bugetul pentru farmacii, în 2013 a crescut numărul farmaciilor care au intrat în relații contractuale cu Casa. Au fost înființate 4 farmacii noi, dar și 6 puncte de lucru.

„La începutul anului 2013 am avut 85 de farmacii în mediul urban și acum avem 87, iar în mediul rural am avut 37 și acum avem 39. În ceea ce privește punctele de lucru, am avut 17, iar acum avem 23. Toate aceste farmacii sunt în raporturi contractuale cu Casa Județean de Asigurări de Sănătate”, a precizat Daniel Bondoc, președintele CJAS Gorj.

Afaceri cu farmacii

Pentru că în Municipiul Târgu-Jiu nu mai poate fi deschisă nicio altă farmacie, asta pentru că cele existente sunt suficiente în raport cu numărul de cetățeni, cei care vor să se lanseze în afaceri cu medicamente și rețete trebuie să găsească pe cineva dispus să-și vândă farmacia. „În acest moment, în Târgu-Jiu nu se mai poate deschide nicio farmacie, pentru că cele existente sunt suficiente. Cei care vor să aibă o farmacie trebuie să găsească pe cineva dispus să o vândă. Așa s-a procedat în anii trecuți, însă și acum vânzarea farmaciilor este o practică. Mai pot fi înființate farmacii în mediul rural”, a precizat Daniel Bondoc.

Farmacie de vânzare la Țânțăreni

O farmacie din comuna Țânțăreni este scoasă la vânzare de proprietar. Acesta nu duce lipsă de clienți cu care încă mai negociază la preț. „Farmacia se vinde cu 3.000 de lei, asta înseamnă rafturi și amenajarea. Spațiul este închiriat. Proprietarul deține mai multe farmacii și este dispus să o vândă pentru că fiica lui se ocupa de această farmacie, însă ea a plecat în Anglia. Farmacia e înființată de câteva luni și este în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Prețul este negociabil”, a declarat un posibil cumpărător.

DATORII

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj promite că luna aceasta va deconta rețetele gratuite și compensate din luna restantă, iar din luna februarie se va intra în normal și se vor da bani la farmacii pentru luna martie 2013. Acest lucru este posibil pentru că s-au primit ceva fonduri pentru luna ianuarie, iar pentru medicamente au fost alocate peste patru milioane și jumătate de lei.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: