Încă o instituţie din sănătate, contract cu avocata Fănuică

Nu doar Direcţia de Sănătate Publică Gorj a blocat postul de jurist, pentru a încheia contract cu avocata Susana Fănuică, fosta juristă a instituţiei, care s-a pensionat. Şi Spitalul Novaci are un contract de trei mii de lei pe lună cu aceeaşi avocată, încheiat de fosta conducere. Actualul director anunţă că va rezilia contractul.

Susana Fănuică a fost jurista Direcţiei de Sănătate Publică şi, după pensionare, a devenit avocata instituţiei, pentru 2.000 de lei pe lună. Pentru a putea face un astfel de contract, DSP a trebuit să blocheze postul de jurist. Interesant este că instituţia mai are doi angajaţi cu studii juridice, pe care nu îi foloseşte în procese.

Un cititor al ziarului ne-a sesizat faptul că aceeaşi avocată este plătită şi de spitalul din Novaci. Actuala conducere a spitalului spune că cel târziu la sfârşitul lunii mai va rezilia acest contract pentru că nu este adeptul serviciilor la distanţă. „Contractul există, dar nu l-am putut rezilia, pentru că nu aveam contract semnat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Acum suntem pe cale să semnăm contractul şi voi rezilia acest contract pentru că nu sunt adeptul serviciilor la distanţă. Eu o să scot postul la concurs şi toate contractele de genul acesta vor pica. Îmi voi angaja jurist, cum este normal”, a spus Emil Grigore, directorul Spitalului Orăşenesc Novaci, contractul fiind încheiat de fosta directoare Eufimia Dumitrescu.

Contactată telefonic, avocata Susana Fănuică a confirmat existenţa celor două contracte de asistenţă juridică, declarând că ordonanţa 27 din 2012 permite instituţiilor de sănătate să încheie acest gen de contracte. Aceasta a ţinut să precizeze că nu este treaba dânsei dacă DSP scoate sau nu postul la concurs. „Într-adevăr au postul de consilier juridic vacant, dar nu este problema mea de ce nu-l scot la concurs. Treaba mea este să-i reprezint în instanţă”, a spus Fănuică. „Iar la spitalul Novaci, domnul director de acolo nu are ce contract să rezilieze, pentru că anul acesta nici nu s-a semnat contractul. Este opţiunea dumnealui”, a adăugat avocatul Susana Fănuică.

Bani grei, procese pierdute

Carmen Ivanov, directorul economic al DSP Gorj, explica săptămâna trecută că nu s-a putut lipsi de experienţa avocatei, pentru că are rezultate excepţionale şi câştigă procesele. „Un singur proces a avut Fănuică, în care a reprezentat DSP cu Şcoala Padeş şi l-a pierdut”, susţine cititorul care a sesizat ziarul Pandurul. Pe portalul Ministerului Justiţiei apar zeci de procese în care este implicată DSP Gorj.

Conducerea Şcolii Gimnaziale Padeş confirmă faptul că a câştigat procesul la Judecătoria Motru şi că DSP a făcut recurs la Tribunalul Gorj. „Anul trecut, în aprilie, DSP ne-a amendat cu 10.000 de lei pentru nişte cazuri de pediculoză şi pentru faptul că toaletele copiilor nu erau în interiorul şcolii, ci în curte. Noi am contestat în instanţă amenda şi am câştigat procesul la Judecătoria Motru, dar ei au făcut recurs şi acum ne judecăm la Tribunalul din Târgu Jiu. Nu mai ştiu în ce fază este procesul”, a spus Constantin Pora, directorul Şcolii Gimnaziale din Padeş.

Cât priveşte procesul cu şcoala din Padeş, avocata spune că au fost reţinute mai multe fapte de contravenţie şi că DSP nu a calculat bine amenda. „S-a pierdut procesul pentru că nu a fost calculat bine cuantumul amenzii”, a spus Fănuică.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: