Încă un centru de zi pentru bătrânii singuri din Târgu Jiu

Persoanele vârstnice din Târgu Jiu vor beneficia de un nou centru social de zi. Lucrările de construcţie au demarat în luna martie a acestui an şi vor fi finalizate în aproximativ doi ani.

Obiectivul principal al noului centru de asistenţă pentru bătrâni este acela de a oferi servicii pentru persoanele vârstnice singure, care locuiesc în Municipiul Târgu Jiu, care depăşesc vârsta de 58 de ani şi care nu dispun de resurse financiare şi sprijin din partea familiei, prietenilor sau a altor persoane. „ Este vorba despre un centru care oferă servicii pentru persoanele vârstnice aflate în situaţii de vulnerabilitate, în vederea prevenirii marginalizării sociale şi sprijinirea pentru reintegrarea socială, îmbunătăţirea calităţii vieţii, prin petrecerea într-un mod activ, plăcut al timpului liber. Asigurăm accesul garantat al beneficiarilor la serviciile sociale oferite în acest centru, cât şi o informare cu privire la drepturile ce le revin”, a precizat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt Primăria Târgu Jiu.

Înfiinţarea  noului centrului social implică şi crearea de noi locuri de muncă. Astfel, vor fi înfiinţate cinci posturi de asistent la domiciliu, angajaţi care vor asigura, fiecare, servicii de îngrijire pentru un număr de minim trei persoane pe zi, un asistent social care se va ocupa cu găsirea posibililor beneficiari, un administrator şi un consilier psihologic, cu jumătate de normă.

Pentru construirea noului centru social a fost obţinută finanţare prin Programul Operaţional Regional în valoare de 2.500.000 de lei, contribuţia de la bugetul local fiind de 115.000 de lei.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: