Încă un dosar pentru evaziune cu fier vechi

Procurorii gorjeni sunt nevoiți să reia cercetările într-un dosar pe care îl soluționaseră cu câteva luni în urmă în favoarea celor care acum sunt inculpați. Reprezentanții Fiscului au contestat decizia de clasare dată de procurori în primăvară pentru un dosar deschis în 2013, iar instanța le-a dat câștig de cauză înainte de vacanța judecătorească.

Maria Mihai, Constantin Adrian Dragomir și Bogdan Mihai Dragomir sunt implicați în afaceri cu fier vechi, femeia fiind patroana unei firme din Meteor, în timp ce bărbații sunt reprezentații unei companii din Craiova, implicată și în derularea programului Rabla. Numele Mariei Mihai apare și într-o anchetă a procurorilor DIICOT făcută anul trecut în cartierul Meteor, anchetă în care circa 20 de afaceriști de aici, ocupați cu facturi false și afaceri cu fier vechi au fost trimiși în judecată tot pentru evaziune fiscală.

La sfârșitul lunii trecute, pe 22 august, procurorii gorjeni au redeschis dosarul, în baza hotărârii instanței, iar judecătorii Tribunalului Gorj au confirmat decizia respectivă, așa că afaceriștii cu fier vechi vor trebui să dea din nou explicații anchetatorilor, tocmai când credeau că scăpaseră de problemele penale. „Constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei din data de 22.08.2014 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul 35/P/2013 şi confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de suspecţii : Mihai Maria, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în declaraţii şi fals privind identitatea (...), Dragomir Constantin Adrian şi Dragomir Bogdan Mihai, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals”, au decis magistrații, decizia lor fiind definitivă, ceea ce le dă procurorilor cale liberă în refacerea anchetei și, eventual, inculparea suspecților pentru infracțiunile comise.

Vizualizări: 555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: