Înscrieri până pe 12 aprilie pentru un post în învăţământ

Absolvenţii învăţământului superior care vor să devină profesori se pot înscrie la examenul de titularizare până pe 12 aprilie. În acest an concursul nu va mai fi organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Probele de concurs se vor susţine la nivelul consorţiilor şcolare, asociaţiilor de şcoli sau la nivelul unităţilor de învăţământ. La nivelul judeţului Gorj s-au constituit 17 astfel de centre. Cei care vor obţine contractul cu şcoala vor fi supravegheaţi timp de un an de zile de un profesor-mentor.

Profesorii care vor să ocupe în acest an un post în învăţământ vor trece prin două probe, o inspecţie la clasă şi o probă scrisă. În acest sens au fost organizate 17 centre de concurs la nivelul judeţului, unde candidaţii trebui să se înscrie până pe 12 aprilie. Până la această dată vor fi depuse dosarele atât pentru suplinire şi titularizare, cât şi pentru a participa la concurs cu nota din ultimii doi ani, din 2010 şi 2011. Reprezentanţii ISJ Gorj spun că probele se vor susţine la nivelul consorţiilor şcolare, a asociaţiilor de şcoli sau a unităţilor de învăţământ. Un centru se va organiza la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, care împreună cu Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi cu Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” formează Consorţiul Central Târgu Jiu. De asemenea, se vor forma 12 centre de concurs la nivelul asociaţiilor de şcoli, iar patru unităţi examenele se vor susţine individual. O astfel de asociere, care va avea centrul la Şcoala Generală „Gheorghe Tătărăscu” este alcătuită din Şcoala Generală „Sfântul Nicolae”, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Şcoala Generală „Pompiliu Marcea”, precum şi şcolile generale din Motru. Unităţi care susţin examenul individual vor fi Bustuchin sau Roşia de Amaradia. Cei care depun dosarele la un centru din consorţiu sau din cadrul unei asociaţii nu vor specifica la ce şcoală vor să predea. În urma rezultatelor obţinute aceştia vor fi repartizaţi pe posturile existente. Directorii şcolilor vor fi preşedinţii centrelor unde se organizează examenul de titularizare.

Calendarul concursului

Primele probe vor fi inspecţiile la clasă, care se vor derula în luna mai. Candidaţii îşi vor valida fişele după înscriere în intervalul 20-28 aprilie, iar absolvenţii din acest an, în perioada 28-31 iulie, după examenul de licenţă. Până pe 30 aprilie fiecare centru de examen îşi va face un bilanţ şi va afişa zilele în care candidaţii trebuie să treacă printr-o inspecţie la clasă. Proba scrisă va avea loc pe 2 august, iar pe 6 august vor fi afişate rezultatele. Subiectele pentru această probă sunt realizate de o comisie de elaborare şi corectare a subiectelor. Candidaţii care obţin rezultate bune în urma probelor vor primi un post pe un an, timp în care vor fi supravegheaţi de un profesor mentor. La nivelul judeţului Gorj sunt disponibile peste 350 de posturi. Acestea vor fi repartizate în cadrul şedinţelor publice.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: