Înscrieri pe bandă rulantă în Sindicatul Energia. Tomescu: Oamenii vin că am fost tot timpul în stradă!

Val de adeziuni către Sindicatul Energia Rovinari. „Manu Tomescu, vicepreședintele acestei formațiuni sindicale, a anunțat că sunt permanent cereri de înscriere în sindicatul său chiar și din alte termocentrale ori chiar cariere. luna aceasta, vom face 800 de membri”, spune Tomescu.

Deja, mai mulți angajați de la Turceni, Rșalnița, Craiova II ori din cariere au depus cereri de adeziune la sindicatul de la Termocentrala Rovinari.

„Sunt din toate sindicatele nemulțumiri. Nu știu dacă vor fi migrări dintr-o parte în alta. Cert este că Sindicatul Energia Rovinari a început să-și facă grupe sindicale. Au venit la noi oameni care au vrut să facă parte din structura noastră, din Termocentrala Turceni, Termocentrala Ișalnița, Craiova II, din minerit avem grupe sindicale”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Motivul pentru care oamenii încep să se înscrie în sindicatul său este, potrivit lui Tomescu, faptul că „am fost tot timpul în stradă”.

„Ne vom mări structura pentru că oamenii vin alături de noi pentru a lupta. Măcar acum, în al douăsprezecelea ceas, să ne luptăm cu aplicarea acestei legi, să determinăm Guvernul, să punem o presiune publică să se respecte legea și când vine vorba de mineri și energeticieni. Luna aceasta, vom face 800 de membri. Avem în plus 150-200 de membri de la începutul anului. Vin mereu adeziuni. Orice sindicat încearcă să se mărească. Oamenii vin spre sindicatul acesta pentru că simt că aici vor putea să facă acțiuni. Noi am fost tot timpul în stradă”, a mai punctat Manu Tomescu, într-o emisiune la 1 Plus TV.

De altfel, Tomescu a mai anunțat că vor fi reluate și protestele din Piața Prefecturii, de luna viitoare. Minerii și energeticienii sunt, în continuare, revoltați că nu se aplică Legea Pensiilor și nu se pot pensiona anticipat.

Vizualizări: 2,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: