Instanţa a decis! Magistraţilor gorjeni nu le mai creşte leafa

Tribunalul Sibiu a pronunţat verdictul în procesul iniţiat de judecătorii de la Gorj în urmă cu câteva luni, sentinţa nefiindu-le favorabilă celor plătiţi şi aşa cu salarii peste medie pentru a împărţi dreptatea pentru muritorii de rând.

Aproape 40 de magistraţi gorjeni şi-au cerut diferite sume de bani în plus la salariu, colegii lor din Ardeal respingându-le însă cererea. Ce solicitau judecătorii noştri- Destul de multe! „Plata unor despăgubiri reprezentând diferenţa dintre salariul real cuvenit începând cu data de 01.01.2010 conform Legii nr. 330/2009 având ca bază de calcul indemnizaţia de încadrare majorată cu 18% şi salariul actual şi în continuare, sume care să fie actualizate, de la data scadenţei până la data plăţii efective; - plata unei sume reprezentând diferenţa dintre indemnizaţia de concediu cuvenită şi calculată având ca bază de calcul indemnizaţia de încadrare majorată cu 18% si cea acordată, sume care să fie actualizate în raport de rata inflaţiei, de la data scadenţei până la data plăţii efective; - rectificarea înscrierilor din carnetele de muncă ale reclamanţilor privind reîncadrarea în baza Legii nr. 300/2009 începând cu 01.01.2010; - obligarea pârâtului Tribunalul Gorj să opereze în carnetele de muncă ale reclamanţilor menţiunile corespunzătoare referitoare la modalitatea de calcul a salariului începând cu 01.01.2010”.

Nimic din toate acestea nu au aprobat magistraţii din Sălaj, procesul ajungând să se judece aici după o strămutare de la Vâlcea. Sentinţa a fost dată la scurt timp după ce preşedintele Traian Băsescu a vorbit public despre verdictul care era aşteptat la Curtea Constituţională în privinţa legii prin care Guvernul dorea amânarea plăţii drepturilor salariale câştigate în instanţă până în 2016. Preşedintele spunea recent că nu sunt bani la buget, indiferent de ceea ce vor decide magistraţii, în cele din urmă decizia lor fiind pentru plata eşalonată a drepturilor câştigate prin instanţe judecătoreşti. În plus, în urmă cu câteva zile preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, a figurat într-un clasament naţional pe locul patru în privinţa salariului pe care îl încasează lunar. Şeful instanţei gorjene a fost remunerat anul trecut cu peste 12.000 de lei, el fiind unul dintre cei 40 de magistraţi care au solicitat majorarea de 18% respinsă acum de judecătorii din Sălaj. Sentinţa acestora este definitivă, dar nu şi irevocabilă.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: