Interpreţi renumiţi, parada cailor şi focuri de artificii la Polovragi

Comuna Polovragi va îmbrăca straie de sărbătoare în acest week-end, când creştin-ortodocşii îl vor sărbători pe Sfântul Ilie. În această seară Lena Miclăuş, Alexandra Anghel şi alţi interpreţi celebri îi vor încânta pe cei aflaţi la nedeia de la Polovragi. Nu va lipsi nici tradiţionalul foc de artificii. Sâmbătă, autorităţile locale vor aniversa familiile care împlinesc 50 de ani de căsătorie şi pe tinerii care ating vârsta majoratului în luna iulie. Ca în fiecare an, comuna Polovragi va impresiona şi de această dată cu parada portului popular şi cu parada cailor.

Locuitorii comunei Polovragi, precum şi toţi cei care fi prezenţi la nedeia de Sfântul Ilie vor aparte de o serie de surprize în acest week-end. Vineri seară, începând cu ora 20.00, pe scena special amenajată în vatra târgului vor urca interpreţi de muzică populară celebri la nivel naţional. Printre aceştia se numără Lena Micăluş şi Mariana Anghel. Lor li se alătură şi: Nicu Fâciu, Marius Ţugulescu, Ilie Dură, Bogdan Cioranu, Ana Maria Iorga etc. Seara se va încheia cu tradiţionalul foc de artificii. Surprizele vor continua şi sâmbătă, când ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării, precum Sibiu, Braşov, Argeş, Vâlcea şi Gorj, vor susţine spectacole de excepţie. „Vom avea spectacole de excepţie, atât vineri cât şi sâmbătă. Vineri seara, începând cu ora 20, vom aduce la Polovragi pe Lena Miclăuş şi pe alţi interpreţi celebri ceruţi de locuitorii comunei noastre, iar sâmbătă între orele 12.00-17.00 pe scena din vatra târgului vor urca formaţii artistice din Argeş,Vâlcea, Olt, Braşov, Sibiu şi Gorj. Târgul anul de la Polovragi este unul dintre cele mai mari târguri din ţară şi vrem să se ridice la înălţimea aşteptărilor celor prezenţi”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

Parada portului popular şi parada cailor

Evenimentele zilei de sâmbătă vor debuta la Polovragi cu parada portului, dansului şi cântecului popular românesc. Începând cu ora 10.30, un alai format din preşcolari, elevi şi seniori va pleca de la căminul cultural, va trece prin faţa primăriei şi se va opri pe scena din vatra târgului. Toţi vor purta costume populare specifice zonei lor. „În primele rânduri ale paradei se vor afla copiii de la grădiniţă, apoi elevii, iar cei care încheie alaiul vor fi seniori. Parada va trece prin faţa primăriei şi se va opri pe scena din vatra târgului”, a menţionat primarul comunei Polovragi. Ca în fiecare an, de Sfântul Ilie, la Polovragi, va fi organizată şi o paradă a cailor. „Localnicii vor pregăti cei mai frumoşi cai din comună. La paradă vor participa peste 10 cai. Parada cailor este deja tradiţională la Polovragi, la târgul de Sfântul Ilie”, a declarat primarul Făsuescu.

SĂRBĂTORIŢI

Autorităţile locale nu au uitat nici cuplurile longevive din Polovragi. Familiile care împlinesc 50 de ani de căsătorie în acest an vor fi sărbătorite într-un cadru festiv. Printre aniversaţii zilei de sâmbătă se vor afla şi trei tineri care ating vârsta majoratului în cursul acestei luni. „Anul acesta vom premia 8 familii care împlinesc 50 de ani de căsătorie, precum şi trei tineri care vor împlini 18 ani în luna iulie. Tuturor le-am pregătit mici surprize din partea primăriei”, a precizat Ştefan Făsuescu.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: