Iovan: Dumitraşcu şi Creţan sunt doi derbedei

Eugen Iovan, preşedintele Sindicatului „Energia“ Turceni, sare la gâtul iniţiatorilor noului sindicat de pe zona sa. Iovan spune că Ion Dumitraşcu şi ceilalţi iniţiatori ai Sindicatului SE Speranţa Turceni nu vor decât să scape de procesul de reorganizare şi că nu vor avea credibilitate în faţa oamenilor. „Dumitraşcu şi Creţan sunt doi derbedei”, a spus acesta, evident mâhnit de faptul că liderul de la Rovinari a aplaudat înfiinţarea noului sindicat.

Reporter: Cum priviţi apariţia acestui nou sindicat, SE Speranţa Turceni, la d-voastră în zonă?

Eugen Iovan: N-am niciun fel de problemă, este opţiunea fiecăruia. Apar sindicate ca ciupercile după ploaie, fără să realizeze ce înseamnă o muncă sindicală, cu o responsabilitate faţă de oameni şi de tot ce se întâmplă în jurul nostru. Ei nu fac decât să se păstreze pentru ei, să fugă de anumite chestii. Referitor la organizarea TESA şi tot ceea ce se întâmplă, încearcă un super-refugiu să se păstreze pentru ei, nu pentru oameni. E foarte greu să facă faţă la ce se întâmplă în zilele de astăzi, să putem să reuşim să păstrăm drepturile care sunt în contract, să mai obţinem ceva suplimentar.   

Rep.: Cum s-ar ascunde iniţiatorii acestui sindicat de reorganizare?

E.I.: Se păstrează pentru ei, acei 7-8 oameni care îl înfiinţează, zic că gata, sunt protejaţi şi nu li se mai întâmplă nimic. Total fals. Nu fac decât să arunce cu noroi în cei care avem o activitate sindicală, ne interesează oamenii şi facem tot ce este posibil.  

Rep.: Vă este teamă că oamenii ar putea să treacă de partea Sindicatul SE Speranţa Turceni?

E.I.: Cine-i bagă în seamă? Ei sunt credibili să iasă în faţa oamenilor? Uitaţi-vă la ei, că au mai fost. Dumitraşcu a mai fost primar şi nu a făcut nimic în Turceni, a mai fost lider de sindicat în perioada ’92-’94 şi n-a fost în stare să câştige nimic pentru oameni. Am mai avut un sindicat în Turceni, al domnului Trofin, n-a urmărit decât interesul lui, să se facă director, să facă tot ce a putut să se salveze pentru el, nu pentru oameni. Eu sunt în mişcarea sindicală din ’94, nu mi-am urmărit interesul. M-am zbătut pentru oameni. Dacă lor le-a fost bine, mi-a fost şi mie.

Rep.: Câţi membri de sindicat mai număraţi la Sindicatul “Energia” Turceni?

E.I.: Eu am 1801. Nu-l va urma niciunul pe Dumitraşcu. El şi Creţan sunt doi derbedei. Ce să faci cu ei?

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: