ISJ Gorj vrea să afle prin chestionare de ce se sinucid elevii

Elevii gorjeni din clasele terminale de liceu şi de generală vor completa chestionare privind problemele cu care se confruntă. Iniţiativa aparţine Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi a fost adoptată după ce în rândul elevilor s-au înregistrat două cazuri de suicid şi au avut loc mai multe tentative. Răspunsurile elevilor vor fi analizate de psihologi, urmând ca pe baza acestora să fie luate o serie de măsuri.

Până la data de 7 iunie elevii din clasele a VIII-a şi din anii terminali de liceu şi de profesională vor completa o serie de chestionare asupra problemelor cu care se confruntă. Răspunsurile elevilor vor fi analizate ulterior de psihologi  pentru a stabili ce măsuri trebuie luate. La nivelul IŞJ Gorj va avea loc chiar azi o întâlnire la care vor participa toţi consilierii şcolari şi psihologii din unităţile de învăţământ de pe raza judeţului. „Conducerea ISJ Gorj doreşte să tragă un semnal de alarmă în rândul părinţilor, dar şi al cadrelor didactice, care ar trebui să fie mai atenţi la nevoile copiilor. Va începe aplicarea acestor chestionare pentru a încerca să aflăm ce probleme au aceşti copii, ce trebuie să facem pentru a-i ajuta, să luăm legătura cu părinţii. Trebuie luate măsuri”, a declarat inspectorul şcolar Gheorghe Mitescu.

PREVENIRE

Valeriu Drulă, directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru, spune că o astfel de iniţiativă este binevenită, iar chestionarele ar trebui completate de un eşantion mai larg de elevi. „Un chestionar completat de elevi ar fii binevenit în cunoaşterea preocupărilor lor. S-ar părea că un grup de elevi ar menţine legături prin Internet şi ar exista o tendinţă a lor de a produce evenimente tragice. Ne gândim la existenţa unui site în care ei socializează, ca urmare a celor trei cazuri petrecute. Sunt lucruri pe care ei le ascund”, afirmă Valeriu Drulă.

CAZURI

Judeţul Gorj s-a confruntat în ultima perioadă cu un val de sinucideri, două dintre victime fiind adolescenţi. Eleva Colegiului Naţional „Spiru Haret”, Raluca Drăguşin, în vârstă de 19 ani s-a sinucis aruncându-se în apă cu un rucsac de pietre legat de gât. Gestul său a fost copiat la scurt timp de Mihai Zahariuc, un adolescent în vârstă de 16 ani de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu Jiu. Luni, o elevă în vârstă de 13 ani din comuna Stăneşti a încercat să se sinucidă aruncându-se în Jiu. Ea a fost salvată de un tânăr, fiind în prezent în afara oricărui pericol.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: