Iulia Vână şi-a explicat demisia

Iulia Vână a vorbit ieri despre demisia sa din funcţia de viceprimar al municipiului Târgu Jiu. Unul dintre motive este acela că vrea să-şi dezvolte afacerea. Vână a spus că demisia i-a fost determinată şi de dorinţa de a petrece mai mult timp cu familia sa. Aceasta a dezminţit zvonurile potrivit cărora şi-ar aranja plecarea la Ministerul Fondurilor Europene.

Rep.: Care sunt motivele ce v-au determinat să renunţaţi la funcţia de viceprimar?

I.V.: Au fost mai multe motive, s-au adunat mai multe, decizia o luasem practic cu mai mult timp în urmă. Când am venit primărie, am venit cu sufletul şi cu tot dragul, iar aici am găsit o echipă foarte bună. Mulţumesc domnului primar, care m-a primit cu braţele deschise şi de la care am învăţat extraordinar de multe lucruri. Din păcate, erau prea multe de făcut şi nu mai reuşeam să fac faţă, dar motivul principal a fost că acum câteva luni bune, înainte de ziua fiului meu, l-am întrebat ce-şi doreşte cadou, iar el mi-a răspuns: Îmi doresc ca şi tu să mă duci într-o dimineaţă la şcoală, cum vin toate celelalte mămici. Nu mai aveam timp, iar familia e foarte importantă pentru mine.

Rep.: Vă veţi reîntoarce în mediul privat?

I.V.: Acesta este un alt motiv pentru care am demisionat. Într-adevăr, am venit la primărie din mediul privat. La ora actuală, am 55 de angajaţi şi sper ca până la sfârşitul anului să reuşesc să dublez numărul acestor angajaţi pentru că partenerii noştri, cei pentru care lucrăm, ne-au solicitat mărirea capacităţii de producţie şi atunci am luat decizia să-mi dau demisia. În echipa Consiliului Local Târgu Jiu sunt foarte mulţi colegi care ar putea veni în locul meu şi care ar putea face faţă cu brio atribuţiilor de viceprimar. De multe ori în viaţă trebuie să faci o alegere şi am ajuns la concluzia că mai bine să reuşesc să acord mai mult timp familiei mele şi în special fiului meu.

Rep.: În ultima perioadă au apărut zvonuri că vizaţi un post în Ministerul Fondurilor Europene. Intenţionaţi să plecaţi la Bucureşti?

I.V.: Nu mi-am dorit niciodată să plec la Bucureşti, aş fi putut de mult să plec la Bucureşti, dar familia mea este aici, întotdeauna a fost pe primul loc, ei sunt cei pentru care aş putea să plec oriunde şi s-o iau oricând de la capăt, dar nu departe de ei. În momentul de faţă, nu mă interesează nici o funcţie în vreun minister şi nu am avansat niciodată teoria că aş fi putut să plec undeva. Dacă aş fi putut să fac faţă la tot ceea ce aveam de făcut, Primăria Târgu Jiu ar fi fost locul unde mi-aş fi dorit cel mai mult să continui. Mi s-au făcut de multe ori propuneri să merg la Bucureşti şi am refuzat de fiecare dată. Repet, familia mea e aici şi casa mea e aici.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: