Jana Prejbeanu, manager la Ambulanţă pentru o lună

Fosta directoare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Jana Prejbeanu, a câştigat în instanţă procesul intentat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă o repune în funcţia de director însă numai pentru o lună pentru că în noiembrie acesteia îi expiră contractul managerial. Prejbeanu spune că o lună îi este de ajuns să-şi rezolve anumite probleme şi că hotărârea oricum îi este folositoare pentru încasarea drepturilor salariale cât nu a mai fost manager.

Jana Prejbeanu este în prezent în concediu de odihnă urmând a reveni pe funcţia de director cu data de 17 octombrie. Aceasta nu se va putea bucura foarte mult de fotoliul de şef pentru că oricum contractul ei de manageriat semnat de Direcţia de Sănătate Publică Gorj expiră luna viitoare. „Mandatul oficial al doamnei Prejbeanu încetează luna viitoare, în noiembrie, pentru că DSP-ul încheie contracte de administraţie numai pe trei ani şi ea împlineşte trei ani de mandat luna viitoare”, a declarat Marian Niculescu, actualul director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Drepturi băneşti

Cu sau fără funcţie de director, Jana Prejbeanu are dreptul în baza hotărârii judecătoreşti să primească drepturile băneşti pe perioada cât nu a fost în funcţie. „DSP-ul are obligaţia să o repună pe funcţia de manager, nu eu. Cert este că ea trebuie să ia drepturile băneşti din 2010 de când nu a mai fost pe funcţie. Va veni cu hotărârea să i se recalculeze, nu e o diferenţă foarte mare”, a adăugat Niculescu.

Prejbeanu: „Doar de o lună am nevoie”

Şi fosta directoare, Jana Prejbeanu, este mai nerăbdătoare să încaseze banii decât să revină pe funcţia de manager. Acesta spune că într-o lună are suficient timp să rezolve anumite probleme. „Sigur că poate fi aplicată. Ce dacă mai am doar o lună de mandat. Doar de o lună am nevoie să îmi rezolv unele probleme. După aia aleg ce manager vor ei, e treaba lor, mie trebuie să-mi plătească banii din urmă”, a declarat Jana Prejbeanu, fosta directoare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

CONCEDIU

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu, a fost contactat pentru un punct de vedere, dar angajaţii au declarat că acesta se află în prezent în concediu medical.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: