Jiul ameninţă să distrugă „centura mică” a Târgu Jiului

Drumul de ocolire a municipiului Târgu-Jiu, recent reabilitat, este pus în pericol de Râul Jiu. La prima viitură există pericolul ca drumul să fie afectat, dacă nu se intervine de urgență, pentru că Jiul, în aval de podul de la Turcinești a erodat malul. Comitetul pentru situații de urgență, constituit la nivelul Prefecturii Gorj, s-a întrunit ieri ca să rezolve problema care nu suportă amânare.

În aval de podul de la Turcinești, spre coada lacului de acumulare aflat în administrarea SC Hidroelectrica SA Târgu-Jiu, s-au format depuneri care au dus la devierea cursului de apă spre malul stâng, generând o eroziune de mal pe aproximativ 60 de metri. Acest fenomen are tendința să avanseze punând în pericol în felul acesta drumul de centură al Municipiului Târgu-Jiu.

Nota de constatate a fost întocmită de specialiștii de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, care au prezentat situația prefectului Județului Gorj, Claudiu Teodorescu. „Nu mai trebuie să așteptăm un raport de la un expert. Am primit o soluție de la cei de le Serviciul de Gospodărire a Apelor, se face o intervenție de mărire a albiei ca să nu avem probleme. Trebuie făcută intervenția de urgență, acum cât e vreme frumoasă, nu când plouă ca să alergăm în toate părțile ca să rezolvăm situația”, a declarat prefectul.

Picture_231

Hidroelectrica trebuie să intervină de urgență

Reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor au dat celor de la Hidroelectrica soluția pentru rezolvarea acestei probleme și speră să intervină imediat, pentru că situația poate scăpa de sub control la prima viitură. „Hidroelectrica trebuie să rezolve în regim de urgență această problemă. Trebuie să excaveze produsul avluvionar depus pe malul drept în aval de Podul Turcinești și realizarea protecției de mal pe partea stângă în zona afectată de râul Jiu. Toate chestiile astea trebuie să le facă Hidroelectrica, pentru că este amplasamentul lor, trebuie să intervină imediat. Ei sunt în insolvență și nu știu în ce măsură vor putea, dar apelăm la Prefectură, la Guvern, asta este situația, pentru că la prima viitură putem avea probleme cu drumul. Eu ca și Serviciu de Gospodărire a Apelor nu pot interveni sub nicio formă acolo”, a precizat Theodor Popescu, director SGA Gorj.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: