Jocurile Olimpice ar putea fi anulate

Un oficial din comitetul de organizare a Tokyo 2020 nu exclude anularea Jocurilor Olimpice, dacă numărul infecţiilor cu SARS-CoV-2 creşte. De cealaltă parte, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a spus că Jocurile Olimpice trebuie să continue pentru a demonstra ce poate fi făcut dacă sunt implementate corect măsurile de protecţie faţă de răspândirea Covid-19.

 
Directorul OMS a vorbit despre asta Comitetului Olimpic Internaţional după ce 70 de persoane acreditate au fost diagnosticate cu Covid-19 înaintea ceremoniei de deschidere a JO programată să aibă loc vineri, relatează BBC.

Tedros a spus: „Fie ca aceste Jocuri să fie momentul care uneşte lumea şi animă solidaritatea şi determinarea de care avem nevoie pentru a pune capăt pandemiei împreună prin vaccinarea a 70% din populaţia fiecărei ţări până la jumătatea anului viitor”.Anterior, Toshiro Muto, un şef din comitetul de organizare a Tokyo 2020, a spus că nu exclude anularea Jocurilor Olimpice dacă numărul infecţiilor creşte.

 
 

Toshiro Muto a precizat că va urmări îndeaproape evoluţia numărului de infectări şi că vor avea loc discuţii, dacă este necesar.

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, a declarat că anularea nu a fost vreodată o opţiune.

Japonia a anunţat la începutul acestei luni că Jocurile Olimpice vor avea loc fără spectatori.

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: